İzmir’in Bornova ilçesinde, iddiaya göre tacize uğradıktan sonra psikolojik sorunlar yaşayan ve ilk belirlemelere göre kalp krizi sonucu hayatın kaybeden 9 yaşındaki Y.K.’nın avukatı Ayşe Esra Ünlü Polat, ailenin perişan durumda olduğunu söyleyerek, "Sanığın yaptığı suçun bedelini ödemesi gerekiyor" dedi.
Geçtiğimiz 29 Temmuz akşamı, Bornova Kızalay Mahallesi’nde ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Y.K. ailesinden izin alıp arkadaşı olan komşularının kızıyla balkonlarında oynamaya başladı. Oyun oynayan çocuklar arasında tartışma çıktı ve Y.K.’nın arkadaşı balkondan ayrıldı. Balkonda tek kalan Y.K.’nın yanına arkadaşının dedesi T.Ç. (56) geldi. T.Ç., Y.K.’yı bebek vereceği yalanıyla torununun odasına götürüp iddiaya göre taciz etti. Yaşanan olaydan rahatsız olan Y.K., odadan koşarak çıkıp evlerine gitti. Küçük kız durumu anne ve babasına anlattı. Aile polise giderek T.Ç.’den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, T.Ç.’yi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen T.Ç. ’Adli kontrol şartı’ ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, T.Ç. hakkında ’çocuğa cinsel istismarda bulunmak’ suçundan İzmir 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yaşadığı olaydan dolayı büyük korku yaşayan Y.K., olaydan sonra evden dışarı tek başına çıkamadı. Psikolojik tedavi görmeye başlayan küçük kız, tek başına kalamazken geceleri kabuslar görmeye başladı. Dava günü yaklaşmaya başlayınca strese giren ve cinsel saldırıya uğradığı T.Ç.’yi karşısında görme korkusu yaşayan Y.K., davadan 2 gün önce geçtiğimiz pazartesi günü evinde fenalaştı. Ailesi tarafından Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Y.K., yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

AVUKAT KONUŞTU
Konu ile ilgili dava sürecini takip eden K. ailesinin avukatı Ayşe Esra Ünlü Polat, "Şüpheli T.Ç. yarım saat boyunca Y.K.’ya cinsel istismarda bulunuyor. Y.K. mücadele ediyor ama kurtulamıyor bir türlü elinden. Y.K. kurtulduktan sonra eve gidip anne ve babasına durumu anlatıyor. bu aşamadan sonra bizim savcılık şikayetimiz oldu. İfadeler alındı. Sanık T.Ç. ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Taciz olayından sonra Y.K., bu olayın altından kalkamadı. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde psikolojik yardım almaya başladı. Geçtiğimiz Çarşamba ilk duruşma olacağı için aile çocuk korkmasın diye Y.K.’ya yardımcı olmaya çalıştılar fakat Y.K. Pazartesi günü fenalaşıyor ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybediyor. İlk belirlemelere göre kalp krizinden hayatını kaybetmiş. Kesin ölüm sebebi detaylı otopsiden sonra belirlenecek. Aile perişan durumda şu anda. Ve böyle bir suçtan dolayı sanık elini kolunu sallaya sallaya serbest bir şekilde geziyor. Bir diğer duruşmaya kadar sanığın kaçıp kaçmayacağı da biliniyor. Ölen öldüğü ile kalıyor. Sanığın yaptığı suçun ödemesi gerekiyor. Ne yazık ki Türkiye’nin acı bir gerçeği bu durum. Küçük yaştaki bir çocuğun hayatı söndü. Ailesi de sanığın bunun bedelini ödemesini istiyor" dedi
(İHA)