İzmir’in Tire ilçesinde jandarma ekipleri bölgede birçok kişinin canını yakan hayvan hırsızlığı çetesini çökertti. Hırsızlık çetesine yönelik yapılan operasyonda bir de insan sağlığına aykırı kaçak kesim yapılan merdiven altı mezbaha ortaya çıkarıldı.
Tire’de hayvan hırsızları, çaldıkları hayvanları pislik içinde bulunan kaçak kesimhanede kesip halka yedirmek isterken suçüstü yakalandı. Vicdansız hırsızlar hem çiftçinin hayvanlarını çalarak onları zarara uğratıyor hem de çaldıkları hayvanları pislik içinde olan kaçak kesimhanede keserek insan hayatını tehlikeye atıyordu. Tire Jandarması bugün yaptığı dev operasyonla gözü dönmüş hayvan hırsızlarını suçüstü yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, dün gece Tire’de Sabriye Yaşar’a ait 5 kurbanlık koyun çalındığı ihbarını alan Tire Jandarması hırsızların izini sürdü. Yaptığı çalışmalar sonucu çetenin hayvanları toplayarak kesimini yaptığı metruk binaya ulaşan jandarma ekipleri, çalıntı hayvanlarla birlikte çok sayıda kesilerek parçalara ayrılmış büyükbaş ve küçükbaş hayvan etleri ele geçirdi. Olayla ilişiği olduğu düşünülen R.G ve K.K isimli iki şüpheli de jandarma tarafından olay yerinde gözaltına alındı. Şüphelilerin kullandığı aracın bagajında ise bir adet ruhsatlı av tüfeği ve çok sayıda kasap malzemeleri ele geçirildi.

Sabriye Teyze hayvanlarına kavuştu
Dün gece kurbanlık için büyütüp beslediği 5 koyunu çalınan Sabriye Yaşar isimli yaşlı kadın da kaçak kesimin yapıldığı yere gelerek hayvanlarını teşhis etti. Hayvanları jandarma tarafından tutanakla teslim edilen yaşlı kadın, hayvanlarına kavuşunca gözyaşlarını tutamadı. Hayvanlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Sabriye Yaşar, anında müdahale ederek hemen ertesi günü hayvanlarını canlı olarak bulan Tire jandarmasına teşekkür etti.

İnsan sağlığıyla oynuyorlardı
Çete üyeleri çevredeki çiftlik ve damlardan çaldıkları hayvanları Çatal mevkiinde bulunan kaçak kesimhaneye getirerek burada kesiyorlardı. Kesimlerin yapıldığı alan ise pislikten geçilmiyordu. Gözü dönmüş vicdansızlar hayvan çaldıklarıyla kalmayıp insan hayatıyla da oynuyordu. Kesilen bu hayvanların nerelere satıldıkları da araştırılacak.

Şebekenin bağlantıları çok büyük
Küçük Menderes Havzası’nda yaşanan birçok hayvan hırsızlığı olayının bu olayla bağlantılı olduğunu düşünen jandarma ekipleri soruşturmayı çok yönlü genişletti. Ekipler hırsızlıkların birbiriyle bağlantılı olduğuna ilişkin önemli bulgulara ulaştı. Öyle ki hırsızların bölgedeki çeşitli çiftliklerde çalışan bağlantıları ve akrabaları olduğu da elde edilen bulgular arasında.

2 kişi daha aranıyor
Kaçak kesimhanede suçüstü yakalanan 2 hırsızlık zanlısı ilk ifadelerinde 4 kişi olduklarını söylediler. Diğer şüpheliler H.K. ve A.K. jandarma tarafından her yerde aranıyor.
(İHA)