Bursa’da çalıştığı iş yerinin karşısındaki taksi durağının bahçesinden üzüm koparmak isteyen kadın üzümler için helallik istedi. Kaldırım üzerinde taksicilerle konuştuğu sırada kontrolden çıkan bir otomobil kadına çarpıp ölümüne neden oldu.
İlginç olay, merkez Osmangazi ilçesi yakın çevre yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 42 yaşındaki Hatice Yıldız isimli kadın mesai bitiminde çalıştığı köfteciden çıkarak otobüs durağına doğru yürümeye başladı. Kaldırımda yürüyen Yıldız, güzergahı üzerindeki taksi durağının bahçesindeki asmadan üzüm kopartmak istedi. Bahçede oturan taksicilerden helallik isteyen Hatice Yıldız kaldırımda beklediği sırada aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle kontrolden çıkan Selçuk S. (31) idaresindeki 46 NU 243 otomobil önce genç kadına, ardından da park halindeki bir taksiye çarparak durabildi. Durakta bekleyen taksicilerin ihbarıyla olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri yapılan kontrolün ardından Hatice Yıldız’ın öldüğünü belirledi. Genç kadının olay yerine gelen eşi Hüdayi Yıldız sinir krizleri geçirdi. Dakikalarca karısının cesedinin yanından ayrılmayan Hüdayi Yıldız’ı taksiciler ve polisler sakinleştirmeye çalıştı. Kazada yaralanan sürücü Selçuk S. ile yanında bulunan Hatice Kübra A. (26) ise Bursa Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

"BİZDEN HELALLİK İSTEDİ"
Genç kadının helallik istediği taksicilerden Mehmet Keskin, "Bizim bahçeden üzüm istedi, tam kopardığı sırada helallik istedi. Helallik istedikten hemen sonra yalpalayarak gelen araç çarptı. Biz de bahçede oturuyorduk, şok olduk. Sağlık ekiplerine haber verdik ama kadın hayatını kaybetmişti" dedi.
Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.
(İHA)