Esenler’de bahis bayisine giren hırsız, bir cami için konulan sadaka kutusunu çaldı. Olay anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken işyeri sahibi, cezaların yetersiz olması nedeniyle yakaladığı hırsızı serbest bıraktı.
Olay, Oruç Reis Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde yer alan bir İddia bayisinde 20 Mart 2015’te saat 18.50 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, işyerine müşteri kılığında giren şüpheli, önce çevresini kolaçan etti. Müşterilerin seyrekleşmesi ve iş yeri sahibinin bir anlık dikkatsizliğini fırsata çeviren şüpheli, daha sonra sadaka kutusunu çalarak kayıplara karıştı.

BİR GÜN SONRA AYNI CADDEDE ESNAFA YAKALANDI
Olayın ardından kayıplara karışan şüpheli İ.D. (29), hırsızlık yaptığı işyerinin önünden geçerken çevredeki esnafa yakalandı. Şüpheliyi yakalayan esnaf, durumu işyeri sahibine bildirdi. Önce şüphelinin fotoğrafını çeken esnaf daha sonra kimlik fotokopisini aldı. Durumu önce polise bildirmek isteyen işyeri sahibi Ünal Yıldırım, daha sonra cezaların yetersiz olduğu gerekçesiyle hırsızı teslim etmek yerine serbest bıraktı.

OLAY ANI KAMERAYA YANSIDI
Öte yandan yaşanan hırsızlık iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, bayiye giren şüphelinin önce çevresini kolaçan ettiği ve ardından ortalık sakinleştiği anda içerisinde yaklaşık 200 TL bulunan sadaka kutusunu çaldığı görülüyor. Görüntüler, şüphelinin yaya olarak karşı kaldırıma koşmasıyla son buluyor.
Olayı anlatan işyeri sahibi Ünal Yıldırım, “Hırsız yarım saat öncesinden geliyor buraya, keşif yapıyor ve fırsat kolluyor. Fırsatını bulunca sadaka kutusunu alıp gidiyor. Bu işin cezası az olduğu için adamlar bu işlerle uğraşıyor. Cezası olmayınca alıp alıp gidiyorlar böyle” diye konuştu.
(İHA)