İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde darbeci askerlerle polis arasında yaşanan çatışmanın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde polis ve vatandaşların darbeci askerleri canları pahasına Saraçhane’den nasıl püskürttükleri görülüyor.
15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı o kanlı geceye dair yeni görüntüler ortaya çıktı. İBB binası önünde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği o gece darbeci askerle polis arasında yaşanan çatışma kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.
Görüntülerde darbeci askerlerle polis çatışıyor. Her yer toz duman olurken, darbeci askerlerin kaçtığı görülüyor. Görüntülerde çatışma esnasında yaralanan bir kişinin yerde yattığı görülüyor. Atatürk büstünün arkasına gizlenen 2 asker ise etrafa ateş açıyor. Polis ise İBB binasının önündeki bir vatandaşı yaralanmaması için yanına çağırarak saklanmasını sağlıyor.
Süs havuzunun içine girerek darbeci askerlere müdahale eden bir polis ise Atatürk büstünün arkasına sığınan darbeci askeri yaralıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “sokağa çıkın” çağrısı üzerine İBB binası önüne gelen yüzlerce vatandaş binaya giriyor.
Kahraman vatandaşlar ise darbeci askerlerin ateş açması üzerine kendilerini korumak için siper alıyor. Bir süre ateşin kesilmesiyle ise halk İBB binasına tekrar giriyor. Kahraman polis ve vatandaşlar darbeci askerleri İBB binasından püskürtüyor. Vatandaşların ise bölgedeki askeri araçları etkisiz hale getirdiği görülüyor.
(İHA)