Çanakkale'nin Biga ilçesinde iki askeri şehit eden ve özel harekat polislerinin yaptığı operasyonda ölü ele geçirilen 46 yaşındaki soygun suçundan sabıkalı Yakup Atik'in eşini darp ederken, "Bütün köyü öldüreceğim" dediği ortaya çıktı. İki şehit ve ölü ele geçirilen zanlının cenazeleri otopsi için Bursa'ya gönderildi.

Biga'nın Sarnıç köyünde oturan Yakup Atik, bir çocuk annesi eşi Hatice Atik (40) ile ruhsatlı silahını kendisine vermediği gerekçesiyle tartıştı. Tartışma sonrası Yakup Atik'in eşini darp etmesi nedeniyle köylüler jandarmaya ihbarda bulundu. Olay yerine gelen 5 kişilik jandarma ekibinden 4 çocuk babası Astsubay Başçavuş İlhan Yıldız'ı (51) pompalı tüfekle şehit eden Yakup Atik, kayıplara karıştı. Katil zanlısı gece köy kırsalında saklandı. Saat 03.00 sıralarında köye dönüp bir eve ateş eden Atik, tekrar kayıplara karıştı. Bu sesler üzerine köydeki jandarma ekibi yeni bir operasyon düzenledi. Bu operasyonda da 2 çocuk babası Jandarma Başçavuş Ömer Yanar (45) şehit oldu.

Bunun üzerine köye özel harekat timleri geldi. Köyün yakınlarındaki bir evin damında saklanan Atik, havlayan bir köpeğin kendini ele vermesiyle sıkıştırıldı. Buradaki timlere de ateş eden sabıkalı katil zanlısı, ölü olarak ele geçirildi.

Olayları anlatan Sarnıç köyünden Fatih Durmaz, "Karısıyla kavga ederken jandarmaya haber verdik. 5 kişilik ekip geldi. 'Teslim ol' çağrısı yaptılar ama teslim olmadı. 3 el silah sesi duyduk. Komutan vurulmuştu. Bu kaçtı, köyün yakınlarında saklanmış. Gece 03.00'te geri gelmiş. Köylülerden birinin evine ateş etmiş ancak kimseyi vuramamış. Silah seslerini duyan jandarma bu yöne gitmiş. Burada 30-40 el silah sesi duyulmuş. Burada bir komutanı vurup kaçmış. Köyün yakınlarındaki bir evin dam kısmında kıstırılmış. Özel harekatçılar köyde arama yaparken bir ev sahibinin köpeği havalayarak katil zanlısını ele vermiş. Özel harekat, 'Teslim ol' çağrısı yapmış. Buna da ateşle karşılık verince ölü ele geçirildi. Dün eşiyle kavga ederken köydeki herkesi öldüreceğini söylüyordu" diye konuştu.

Yakup Atik'in ölüm haberini alan yakınları olay yerine geldiklerinde gözyaşlarına boğuldu. Eşi Hatice ve bir çocuğu da ifadesine başvurulmak üzere Biga Jandarma Komutanlığına götürüldü. İlçeye 28 kilometre uzaklıktaki 18 haneli Sarnıç köyünde büyük şok yaşanıyor.

İki şehit asker ve katil zanlısının cenazeleri ise otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Şehit askerlerin, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığında düzenlenen törenin ardından memleketleri Hatay ile Kars'a gönderileceği kaydedildi.

Öte yandan katil zanlısı Yakup Atik'in akli dengesinin yerinde olmadığı haberleri de yalanlandı. Zanlının soygun ve gasptan sabıkalı olduğu, 2004 yılında cezaevinden tahliye edildiği öğrenili.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.