Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde ikinci el eşya satışının yapıldığı bir iş yerinde çıkan yangında, iş yeri ile park halindeki bir otomobil küle döndü.
Edinilen bilgiye göre, Kümbet Mahallesi Kümbet Caddesi üzerindeki bir apartmanın altında ikinci el spot ev eşyası satışının yapıldığı İsmail Yıldız’a ait iş yerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İş yerinde bulunan ahşap ev malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyen alevler, dükkanın önünde park halinde duran Cemil Arpacı’ya ait 46 E 2505 plakalı otomobile sıçradı. Yangına, iş yeri sahibi ve çevredeki vatandaşlar müdahale edemedi. Olay yerine çağrılan Elbistan İtfaiye Amirliği’ne bağlı ekipler, 3 araçla alevlere müdahalede bulundu. Uzun uğraşlar sonucunda söndürülen yangın sonrasında, iş yeri ile birlikte otomobil kullanılamaz hale gelirken, üst katlarda bulunan dairelerde de hasar oluştu. Soğutma çalışmaları yapan itfaiye ekipleri, iş yerinde bulunan tüpleri de patlamadan güvenli bölgeye aldı. Olay esnasında iş yeri içerisinde ve çevrede kimsenin olmaması büyük şans olarak nitelendirildi.
Görgü tanıkları, yangında iş yerinde patlama meydana geldiğini iddia ettiler. Yangın sonrasında oluşan basınç nedeniyle yaşanan patlama, iş yeri ile üst katlarda bulunan dairelerin camlarını kırdı. Polis ekipleri, yangın nedeniyle caddeyi iki yönlü olarak trafiğe kapatırken, olayın nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
(İHA)