İzmir’de, Ege Üniversitesinde okurken geçen yıl kaybolan Pınar Ö.’nün, YPG’ye katılarak IŞİD’e karşı savaştığı sırada öldüğü ileri sürüldü.
Geçen Nisan ayında, Bornova Polis Merkezi’ne başvuran Ramazan Ö., Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan kız kardeşi 20 yaşındaki Pınar Ö.’ye ulaşamadıklarını ve haber alamadıklarını belirtip kayıp başvurusu yaptı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, Pınar Ö.’nün aynı zamanda Kanuna Aykırı Eylem ve Faaliyetlerde Bulunmak suçundan da aranması olduğunu belirledi. Polis, üniversiteli kızın gidebileceği tüm adresleri kontrol etti ancak izine rastlamadı.
Geniş çaplı soruşturmayı sürdüren İzmir polisi, Pnar Ö.’nün IŞİD’e karşı savaşmak için Ayn el Arap (Kobani)’ye gittiğini ve YPG güçlerine katıldığını tespit ederken aileye de durumu bildirdi. Öte yandan Pınar Ö’nün geçen günlerde Kobani’nin Bexdik köyünde IŞİD militanları tarafından öldürüldüğü belirlendi. Türkiye’ye getirilen Pınar Ö’nün cenazesinin ailesine teslim edildiği ve memleketi Mersin’de defnedildiği öğrenildi.
(İHA)