İstanbul Sultanbeyli’de bir iş yerine giren 5 kişilik hırsızlık çetesi 1 dakika içinde 20 bin liralık telefon çaldı. Hırsızlık anı saniye saniye kameralara yansıdı.
Olay, Sultanbeyli Mehmet Akif Mahallesi’nde bir iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece iş yerinin kepenklerini kırarak içeri giren 5 kişilik çete telefonların ve tabletlerin bulunduğu tezgahlara yöneldi. Hırsızlar, tezgahlar üzerinde bulunan ve alarmla bağlı olan telefon ve tabletleri yerlerinden sökerek aldı. Hırsızların o sırada devreye giren alarmlara aldırmadığı görüldü. Yaklaşık 1 dakika süren hırsızlık sonunda zanlılar piyasa değeri 20 bin lira olan telefon ve tabletleri çalarak olay yerinden uzaklaştı.

"20 BİN LİRA ZARARIMIZ VAR"
İş yeri müdürü Ferhat Delikanlı olayla ilgili, “Gece saat 4 sıralarındaydı. Geldiğimde kepenkte bir insan geçebilecek kadar mesafe vardı. Kepenk kapalıydı. Ama levyeyle zorlayıp sökmüşler. Zaten zannedersem levyeyi zorladığı için burada camı kırmış. Kamera görüntülerine baktık. 6-7 kişilik grup halinde gelmişler. Standın üzerinde telefonlarımız vardı. Hepsini götürmüşler. 20 bin liraya yakın zararımız var” dedi.

HIRSIZLIK ANI KAMERADA
Öte yandan, hırsızlık anı iş yeri kamerası tarafından görüntülendi. Kameralara yansıyan görüntülerde, önce kepenkleri kıran hırsızlar hızla içeri giriyor. Tezgahlara yönelen hırsızlar burada bulunan telefon ve tabletleri hızla yerlerinden kopartıyor. Yaklaşık 1 dakika süren yağmalama sonunda hırsızlar olay yerinden kaçıyor.
(İHA)