İstanbul Bayrampaşa’da bulunan bir AVM’de yapılan “acil durum” alarmı paniğe neden oldu. Alarm nedeniyle AVM dakikalar içinde tahliye edildi.
Bayrampaşa’da bulunan bir AVM’de çalınan “acil durum” alarmı paniğe yol açtı. Akşam saatlerinde çalınan alarm nedeniyle AVM kısa sürede tahliye edildi. Kısa süre sonra alarmın yanlışlıkla çalındığı öğrenilirken AVM’de durum normale döndü.
AVM’de paniğe neden olan alarmın neden çaldığı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, bazı vatandaşlar alarmın teknik bir arıza bazıları ise yanlışlıkla basılması nedeniyle çalındığı kaydetti.
O sırada AVM’de bulunan vatandaşlardan Taha Kaya, “Bir şeyler alacaktık. ‘Herkes AVM’yi boşaltsın dediler. Sonra herkes koşmaya başladı. Dükkanlar falan kapandı. Çok büyük bir panik oldu. Herkes kaçmaya başladı” diye konuştu. Herkes çıktıktan sonra da ‘yanlış ihbar’ dediler” diye konuştu.
Başka bir vatandaş ise, “Millet olduğu gibi dışarıya boşaldı. Panikle beraber herkes kendini dışarıya attı. Sonradan yanlışlık olduğunu söylediler. Dışarıya çıktık, bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Çok büyük bir panik yaşanmadığını öne süren başka bir vatandaş ise, “Bir anda alarm çalmaya başladı. Kimse anlamadı ne olduğunu. Güvenlikler hemen müdahale etti yanlış alarm diye. Çok büyük bir sıkıntı yoktu. Biz dışarıya çıkmadık. Yavaş bir şekilde insanlar boşaltmaya başladı” dedi.
(İHA)