Denge Platformu adlı derneğe yönelik FETÖ’ye yardım topladıkları iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında iş adamı, avukat, mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’ne yardım için para topladığı iddiasıyla Denge Platformu adlı derneğe yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma savcılığı, incelemeler neticesinde, Denge Platformu isimli derneğin eski ve yeni yöneticileri hakkında başlattığı soruşturma kapsamında, aralarında iş adamı, avukat, mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu 47 şüpheli hakkında ’’terör örgütüne üye olmak’’ suçundan gözaltı kararı verdi. Şüphelilerin FETÖ’ye yardım toplamak amacıyla toplantılar yaptığı ileri sürüldü.
Savcılığın talimatıyla birlikte, 29 şüpheli emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı alınan şüphelilerden 6’sının örgütün FETÖ’nün şifreli haberleşme programı olan ’’ByLock’’ uygulamasını kullandığı tespit edildi.
Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama işlemleri sürüyor.
(İHA)