İstanbul Çekmeköy’de silahlı iki kişi, önce fırın çalışanlarını darp etti, ardından da yolda durdurdukları taksi şoförünü darp ederek aracı gasp etti. Fırında yaşanan gasp güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay, bu gece saat 03:00 sıralarında Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi Kubilay Caddesi’nde bir ekmek fırınında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, silahlı 2 kişi fırına girerek çalışanlardan cep telefonlarını istedi. Cep telefonlarını vermemekte direnen çalışanları silah tehdit eden zanlılar, İlhan Şit ve Dursun Akçay’ı darp ederek fırından çıktı. Daha sonra cadde üzerinde bir taksiyi durduran zanlılar, taksi şoförü Mehmet Karadereli’yi darp ederek aracı gasp edip kaçtı. Olay yerinden uzaklaşan gaspçılar başka bir caddede kaza yapınca aracı bırakarak olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri kazanın yaşandığı bölgeyi inceleme altına aldı. Diğer taraftan fırında da incelememde bulunan polis ekipleri güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şahısların eşkallerini tespit etti. Mağdurların ifadelerine başvuran polisler gaspçıları yakalamak için çalışma başlattı.Öte yandan Çekmeköy Polis Merkezi’nin olayın yaşandığı fırına 100 metre uzaklıkta olduğu gözlendi.

“BİZİ VURMAK İÇİN ARKADAŞININ BELİNDEKİ SİLAHI ALMAYA ÇALIŞTI"
Fırın çalışanlarından İlhan Şit o anları anlattı. Gece çalışırken dışarıdan sesler duduklarını söyleyen Şit, “Biz gece çalışıyorduk saat 03.30 sıralarında. Gece bir ses geldi. Benim arkadaş dışarıya çıktı bir baktı onlara. ’Kimsini dedi?’ Onlarda ’telefonunuz var mı?’ Deyip içeri girdiler. Biz yok dedik. Neden bize yok diyorsunuz diye bizi hırpalamaya başladılar. Silah vardı birisinde. Bir tanesi bizi hırpalamaya başlayınca silahlı olan onu çekmeye başladı. Sonra bizi vurmak için arkadaşının belindeki silahı almaya çalıştı ama arkadaşı vermedi. Bizi hırpaladılar dövdüler çekip gittiler. Daha sonra dışarı çıkıp bir taksiciyi gasp etmişler. Taksici kanrevan içindeydi. Yolda ateş etmişler, biz görmedik onu” dedi.
Fırın çalışanlarından Dursun Akçay ise “İçeri geldiler iki kişi telefon sordular bende yok dedim. Daha sonra imalathaneye girdiler nasıl yok dersiniz. Sonra bizi hırpalamaya başladılar. Birinin belinde silah vardi. O uzun boylu bizimle münakaşa etti. Arkadaşından silahı alamaya çalıştı, arkadaşı silahını vermedi. Daha sonra taksiciyi gasp etmişler” diye konuştu.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA
Kameralara yansıyan görüntülerde, iki şüpheli fırının önüne gelerek bir süre bekliyor. Daha sonra içeri giren gaspçılar fırın çalışanlarıyla konuşmaya başlıyor. Kısa bir konuşmanın ardından gaspçılardan bir tanesi çalışanların cebinden telefonlarını almaya çalışıyor. Çalışanlar telefonlarını vermek istemiyor. Bunun üzerine telefonları almaya çalışan gaspçı çalışanları darp ediyor. Diğer gaspçı ise arkadaşını çekerek fırından çıkarmaya çalışıyor. Daha sonra gaspçılardan bir tanesi arkadaşını da alarak fırından ayrılıyor. Daha sonra fırına geri dönen gaspçı darp edilen fırıncıyla toklaşarak fırından uzaklaşıyor.
(İHA)