İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasına ilişkin 3 ana iddianame hazırlayacağı öğrenildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan sorumlu Başsavcıvekili İsmail Uçar’ın koordinesinde yürütülen “15 Temmuz darbe girişimi” soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Adli kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine ilişkin 3 ana iddianame yazılacak. Darbe girişiminin İstanbul’daki tüm eylemlerinin soruşturmalarının yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir iddianameyi Anadolu Yakası’ndaki, diğer iki iddianameyi ise Avrupa Yakası’ndaki olaylara göre hazırlayacak. Başsavcılık, bu 3 ana iddianamenin yanı sıra, hakim-savcılar, akademisyenler, valiler-kaymakamlar, medya mensupları, adliye personelleri gibi diğer gruplara ilişkin de ayrı ayrı iddianameler hazırlayacak.

İKİNCİ İFADE ALMA İŞLEMİNDE SONA GELİNDİ
Darbe girişimi soruşturması kapsamında ilk ifadelerinin ardından tutuklanan yüzlerce şüphelinin yeniden ifadelerinin alınma işleminde ise sona gelindi. General, albay gibi üst düzey rütbeli 60 askerin de ifadesinin alınmasının ardından yeniden ifade alma işlemi sona erecek. Tutuklanmalarının üzerinden 1 ay geçmesi üzerine başsavcılık, bin 471 şüphelinin aylık tutukluluk incelemesinin de yapılması için dün İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak düğmeye bastı. Tüm incelemelerin tamamlanmasının ardından tahliye ya da tutukluluğun devamına ilişkin kararlar açıklanacak.
(İHA)