İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir ve Samsun Emniyet Müdürlükleri ile birlikte 21 Haziran 2012 tarihinde İstanbul, Samsun, İzmir ve Antalya’da yasa dışı terör örgütü MLKP’ye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen operasyonda, 3’ü üst düzey yönetici 9 örgüt üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların üzerinde, ikametlerinde ve iki hücre evinde yapılan aramalarda, bomba yapımında kullanılan 10 kilo amonyum nitrat, 380 gram TATP tipi patlayıcı, çok sayıda kullanıma hazır bomba düzenekleri ile bomba yapımında kullanılan malzemeler, 8 bomba düzeneğinde kullanılan el telsizi, 10 adet fişek, 8 sahte kimlik, 563 değişik il ve ilçe nüfus müdürlüklerine ait sahte mühür, 118 boş sahte nüfus cüzdanı, 1 baskı makinesi, 15 kimlik PVC’si, çok sayıda iletişim ve bilişim malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, yasadışı terör örgütü MLKP üyelerinin değişik tarihlerde çok sayıda bombalı eylem gerçekleştirdiği, örgüt üyelerinin Kuzey Irak’taki PKK terör örgütünün kamplarında silah ve bomba eğitimi aldığı, terör örgütü PKK adına ülkemizde bombalı eylem gerçekleştirdiği belirtildi. Ayrıca yapılan operasyon sonucunda örgütün gerçekleştirmiş olduğu 11 bombalama eyleminin aydınlatıldığı, gerçekleştirmeyi planladığı kamu kurumları ve siyasi parti bina ve temsilciliklerine yönelik eylemlerin deşifre edildiği ifade edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 3’ünün örgütün üst düzey yöneticisi olduğu, daha önce 2006 yılında “Gaye” operasyonunda tutuklanan İbrahim Ç., Ziya U. ve Ali Hıdır P.’nin bir yıl önce serbest bırakıldıktan sonra kendilerine bağlı iki hücreyi harekete geçirdiği belirtildi.