İzmir’de bir binanın dış cephe çalışması için kurulan demir iskelenin çökmesi sonucu üç işçi yaşamını yitirirken, kalbi duran ve öldü denilen iki işçi ise sağlık ekiplerinin dakikalar boyunca süren kalp masajıyla hayata tutundu.
Edinilen bilgiye göre, olay bugün saat 09.00 sıralarında Bornova ilçesinde 6213 sokaktaki 10 katlı bir binada meydana geldi. 5 işçi, dış cephe boyaması için kurdukları iskeleye çıktı. Bu sırada rüzgarından etkisiyle iskele sallandı. Dengesini kaybeden işçiler, halatın da kopmasıyla beraber 10. kattan aşağıya düştü.

3 işçi olay yerinde öldü, can pazarı yaşandı
Zemine düşen işçilerden 3’ü olay yerinde hayatını kaybetti. Hemen bölgeye çok sayıda 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, 2 işçiye hemen olay yerinde ilk müdahalesini yaptı. Ağır yaralanan işçiler, hemen ambulansa alındı. Kalbi duran işçilere dakikalarca kalp masajı yapıldı.

Öldü denilen 2 işçi yaşama tutundu
Sağlık ekipleri, ağır yaralı olan işçilere durmadan kalp masajı yaptı. İki işçi, dakikalar boyunca süren kalp masajının ardından bir şekilde hayata döndürüldü. Olay yerine gelen hayatını kaybeden işçilerin aileleri ise sinir krizleri geçirdi.
İskele faciasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)