Hastası Ö.A.G.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Jinekolog Yılmaz C.K., 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Jinekolog Yılmaz C.K.’nin hastası Ö.A.G.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Yılmaz C.K. ve şikayetçi Ö.A.G. katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu.
Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanık Yılmaz C.K.’yi, hastası Ö.A.G.’ye cinsel saldırıda bulunduğunu sabit görerek 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanık doktora herhangi bir iyi hal indirimi yapmadı.

HİPNOZ İLE TECAVÜZ ETTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
Birçok kadının yaşadığı cinsel hastalıklardan biri olan ‘vajinismus’ tedavisindeki başarıları ile ün yapmış jinekolog Yılmaz C.K.’ye tedavi olmak amacıyla giden Ö.A.G., doktorun tecavüzüne uğradığı yönünde şikayette bulunmuştu. Ünlü jinekolog 1 yıl önce tutuklanmış daha sonra tahliye edilmişti. Ö.A.G., 4 yıldır evli olduğu eşi ile vajinismus hastalığı nedeniyle cinsel ilişki yaşayamadığını, bu nedenle gittiği doktorun muayenehanesinde 3. seansta hipnoz ile tecavüze uğradığını ileri sürmüştü. Ö.A.G.’nin şikayeti üzerine jinekolog hakkında ‘cinsel saldırı’ suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

"MAĞDURE BU TECAVÜZ OLAYINI KURGULAMIŞTIR"
Sanık Yılmaz C.K. ise daha önceki duruşmalarda "Anladığım kadarıyla mağdurenin mağdur olmasının sebebi ben değilim. Ancak benim mağduriyetimin sebebi mağduredir. Mağdure hastadır. Onu aşağılamak için söylemiyorum. Ortada somut bir kanıt yoktur. Mağdure vajinismus hastası olup yıllardır her an bir başkasının tecavüzüne uğrayacağını sanan biridir. Mağdurenin bu tecavüz olayını kurguladığını düşünüyorum" şeklinde ifade vermişti.
(İHA)