Kabataş’ta İETT otobüsünün çarpması sonucu taksinin altında kalarak ağır yaralanan üniversite öğrencisi Kübra Dere’nin bir bacağının kesilme ihtimalinin olduğu belirtildi.
Kabataş’ta sabah saatlerinde meydana gelen kazada İETT otobüsünün çarpması sonucu taksinin altında kalan iki kişiden birinin İstanbul Üniversitesi’nde okuyan Kübra Dere olduğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Muhasebe Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Kübra Dere, ağabeyi Fahri Dere ve kuzenleri Neşe Ateş, Adalar’a gitmek üzere Kabataş’a geldi. 09.00 vapuruna yetişmek için yolda ilerleyen iki kardeş ve kuzenleri iskele önüne geldiklerinde kaza meydana geldi. Kardeşi ve kuzenini arkada bırakıp önden yürüyen Fahri Dere, arkasını döndüğünde ise korkunç olayla karşılaştı. Kazayı gördükten sonra kuzeninin yanına giden Fahri Dere, kardeşinin nerede olduğunu sordu. Kardeşini göremeyince taksinin yanına gelen genç, kardeşinin aracın altında kaldığını gördü. Çevredekilerin de yardımıyla taksiyi kaldırıp, kardeşini altından çıkardı. O anlar güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi.
Olaydan sonra üniversiteli Kübra Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerin ardından ameliyata alınan Kübra Dere’nin hayati tehlikesi olmadığı ancak bacağının kesilme ihtimalinin olduğu açıklandı. Genç kızın bilincinin açık olduğu öğrenilirken, korkunç kazadan kıl payı kurtulan Fahri Dere, yaşananları İHA’ya anlattı.
Kaza sırasında kardeşiyle birlikte olduğunu belirten Dere, “Biz de önündeydik, otobüsün önünden kaçan kişilerdik. Diğer iki kardeşimi sağlam gördüm. Kübra’yı sordum, olmadığını fark edince aramaya başladım. Bankla taksi arasında sıkışmıştı. Biz taksiyi kaldırıp kardeşimi ve diğer yaralıyı öyle çıkardık” dedi.
Son günlerde yolcu otobüslerinin karıştığı kazaları hatırlatan Fahri Dere, “İhmal varsa yetkililerin buna el atmasını istiyoruz. Bir ihmal varsa peşine düşeceğiz” diye konuştu.

“BACAKLARININ KESİLME İHTİMALİ VAR”
Adalar’a gitmek için Kabataş’ta bulunduklarını belirten Fahri Dere, kardeşinin kaza sonucu bacağının kesilme ihtimali olduğunu dile getirerek, “Doktorların söylemesine göre yüzde 80 ayağının kesilebileceği ihtimali var. Kesilmemesi için dua ediyoruz. Çünkü genç kız çocuğu” diye konuştu.
(İHA)