Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan otomobil, yayalara çarptı. Kazada 2 kişi yaralanırken, otomobilden 10 bin paket kaçak sigara çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Kadirli polisi, Andırın ilçesi üzerinden Kadirli’ye kaçak sigara getirileceği bilgisine ulaştı. Önceden plakası ve markası belirlenen aracı yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri, şehir merkezi girişinde aracı beklemeye başladı. Bir süre sonra Ö.Y. idaresindeki otomobil, Kadirli şehir merkezi girişinde polis ekiplerini görünce kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin şehir merkezinde de takip ettiği otomobil Andırın caddesine gelince önce yol kenarındaki 5 yaşındaki Ş.M.A. ve annesi H.A.’ya çarptı, ardından iki ayrı otomobile birde polis aracına çarparak durabildi.

Olay yerine sevk edilen çok sayıda ekip caddeyi birbirine katan araç sürücüsünü gözaltına aldı. Çekici vasıtasıyla olay yerinden kaldırılıp İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne getirilen araçta yapılan aramada 10 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak araç sürücüsü Ö.Y. ve araçta yolcu olarak bulunan M.U. gözaltına alındı. Kaçak sigara yüklü aracın çarptığı anne H.A. ve 5 yaşında ki kızı Ş.M.A. ambulansla Kadirli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.