Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrılmasının ardından konakladığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yakalanması amacıyla “Kıskaç" operasyonu başlatıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan 19 darbeci askeri yakalamak için havadan, karadan ve denizden yürütülen operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. İlçe kırsalında yapılan arama çalışmalarında firari askerlerin denizden kaçtığı yönünde izlere rastlanmasının ardından bölgede “kıskaç “operasyonu başlatıldı.
İzmir’den karayolu ile getirilen 400 jandarma komando, helikopterlerle Datça, Gökova ve Hisarönü körfezi kıyısına indirildi. Kıyı kırsalına indirilen komandolar gece boyunca firardaki darbeci askerlerin izini sürüyor. Operasyona havadan destek veren 3 askeri, 3 polis helikopterinin yanı sıra insansız hava aracı (İHA) desteği de 4’e çıkartıldı. Sahil Güvenlik ekipleri ise askerlerin denizden kaçma ihtimaline karşı 24 saat boyunca Datça, Marmaris ve Gökova körfezinde devriye geziyor.
Bingöl ve Muğla’da gelen 100 Özel Hareket Polisi ise ilçe merkezine yakın kırsal alanda iz sürüyor. Bölgede gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar darbeci askerle ile temas sağlanamadı.
Arama çalışmalarına katılan İl Jandarma ve Özel Harekat Polisi ile komandolardan oluşan sivil ve resmi emniyet görevlilerin sayısı binlerle ifade edilmeye başlandı.
(İHA)