Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosyaya birleşen davanın görülmesine devam ediliyor.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 26 kamu görevlisi hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosyayla birleşen davanın görülmesine devam ediliyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile hazır bulundu. Duruşma yoklamanın ardından sanıkların savunmalarıyla devam edecek.
Duruşma öncesi "Hrant’ın arkadaşları" üyesi bir grup Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaparak, “Hrant için adalet için”pankartı açtı.
Hrant’ın arkadaşlarından Bircan Yorulmaz tarafından okunan basın açıklamasında, “Hrant Dink’i ırkçı-milliyetçi faşistler öldürdü. Hrant Dink’i Ergenekoncular öldürdü. Hrant Dink’i FETÖ’cüler öldürdü” gibi kirli siyasal hesaplarla ses yükseltenler bizleri hiç ama hiç ilgilendirmiyor. Siyasal rakiplerini Hrant Dink üstünden suçlamak, sindirmek isteyenlerin oyununa bugüne değil gelmedik, bundan sonra da gelmeyiz” denildi.
Olay gününe ait video kayıtlarının 10 yıl sonra gün ışığına çıkarıldığını ve görüntülerin o zamandan beri devletin elinde olduğu öne sürülen açıklamada, “Video kayıtlarının birden ortalığa saçılmasını da cinayetin aydınlatılması için atılmış bir adım olarak değil, hep aynı, bilindik kirli siyasal hesapların ürünü olduğunu burada bir kez daha vurgulamak isteriz” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, "Bir daha, inatla ve ısrarla tekrarlıyoruz. Hrant Dink’i öldüren tetikçilerden, cinayeti planlayanlara; katillerle somut işbirliği yapan kamu görevlilerinden, cinayeti önleyebilecekken kılını bile kıpırdatmayan polis şeflerine, bürokratlara ve siyasetçilere kadar bütün sorumlular, eksiksiz olarak yargı önüne çıkmadan bu dava bitmeyecek. Boşuna ‘Hrant için adalet için’ demedik. Bugün bu duruşmada buradayız. Bir sonraki duruşmada yine burada olacağız. Biz bitti demeden bu dava bitmez” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamanın ardından grup duruşmayı izlemek üzere adliyeye giriş yaptı.
(İHA)