Kayseri’nin Develi ilçesinde 17 yaşındaki genç 8 yaşındaki kıza tecavüz iddiasıyla gözaltına alınırken, mahalle halkı olaya büyük tepki gösterdi.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Sindelhöyük Mahallesi’nde dün gece saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, 17 yaşındaki H.T.’nin 8 yaşındaki E.E.S.’ye terk edilmiş bir evde tecavüz ettiği ve olayın E.E.S.’nin annesi tarafından fark edildiği öğrenildi. Olayın ortaya çıkması sonrasında jandarma ekipleri H.T.’yi gözaltına alırken, E.E.S. ise Develi ilçesinde yapılan ilk müdahale sonrasında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan müdahalenin ardından 8 yaşındaki E.E.S., hastanenin çocuk servisinde gözetim altında tutuluyor. Jandarma tarafından gözaltına alınan H.T.’nin ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sperm örneklerinin alındığı, olayla ilgili olarak soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

MAHALLE HALKI TEDİRGİN
Olayın meydana geldiği Sindelhöyük Mahallesi’nde ise vatandaşlar tedirgin olurken, mahalle sakinlerinden Erman Develioğlu olayı gözyaşları içinde anlattı. Develioğlu, “İlkokul 2’ye giden küçücük çocuğa 17-18 yaşındaki genç tecavüz ediyor. Olay da çarşının göbeğinde oluyor. Bu gözü dönmüş, ahlaksızlık. Devlet gelsin, bu sülalenin geçmişini, gelmişini araştırsın. Ya bu sülaleyi buradan def etsin ya da biz edeceğiz. Bu ne hizmetle ufacık çocuğa tecavüz ediyor?” diye konuştu. Yusuf Aksakal ise yetkililerden yardım isteyerek, “Bu esrar, eroin işi 8-9 yaşına düştü. Buna devlet bir önlem alsın, ne gerekiyorsa yapsın. İçler acısı bu durum. 9 yaşındaki çocuğa böyle işkence ne demek?” dedi.
Hacı Ahmet Aşık, “Bonzai var, hap var, çetele var. Gençlik elden gidiyor, köy batıyor. Çekmiş bonzaiyi ufacık 8 yaşındaki çocuğa tecavüz etmiş. Köyün şerefi bunlar” diye tepki gösterdi.
(İHA)