Suriye’deki iç savaştan kaçarak Adana’ya gelen ailenin 15 yaşındaki oğlunun, serinlemek için girdiği sulama kanalında boğuldu.
Olay, Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesi’nde meydana geldi. Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle kaçan Suriyeli İbrahim ve Medine Hasen çocuklarıyla birlikte Adana’ya yerleşti. Ailenin 15 yaşındaki oğlu Riyad Hasen 26 Nisan 2015 günü saat 13.00 sıralarında Levent Mahallesi’ndeki DSİ’ye ait sulama kanalına girdi. Bir süre yüzen çocuk suda kayboldu. Olayın bildirilmesi üzerine polis vatandaşlarla birlikte yaptığı aramada çocuğu bulamadı. Olay yerine sualtı polisi çağrıldı. Savcılık kararıyla çocuğun bulunması için kanalın suyu kesildi. Ancak yapılan bütün aramalara rağmen çocuk bir türlü bulunamadı.

ANNE VE BABA UMUTLA KANAL KENARINDA BEKLEDİ
Bu arada, anne ve baba da arama yapılırken çocuklarının sağ salim bulunması için umutla kanal kenarında bekledi. Anne Hasen zaman zaman gözyaşlarına boğularak ağıtlar yaktı. Ancak yine de oğlunun bulunmasını bir umutla beklemeye başladı. Polis yaklaşık 6 kilometrelik bir alanda arama yaptı. Ancak hava kararana kadar çocuk bulunamadı. Polis akşam da aramalarına devam etti. Yapılan bu aramalar sonucunda çocuğun cesedi kanala girdiği yerin 3 kilometre uzağında 11 saat sonra gece 00.15’te bulundu.
Kanaldan çıkartılan çocuğun cenazesi otopsi için adli tıp kurumuna götürüldü.
(İHA)