Ordu’nun Mesudiye ilçesi Topçam bölgesinde teröristlerin kurduğu pusu sonucu 3 askerin şehit olması, 2 askerin ağır yaralanmasının ardından Karadenizliler terörist avına çıktı.
Fatsa Jandarma Komando Birliği ve askerin yürüttüğü arazi taramalarına Ordu’nun değişik ilçelerinden gelen vatandaşlar da otomatik silahları ve av tüfekleriyle eşlik ediyor. Topçam bölgesine dağılan vatandaşlar, Jandarma Komutanlığının emir ve talimatlarına uygun hareket ederek nöbet tutarken, bazı vatandaşlar da araziye çıkarak terörist avı yapıyor.
En son terör olayının 8 yıl önce olduğu bölgede ellerinde silahlarla nöbet bekleyen vatandaşlar, “Askerimizi şehit etmişler. Dükkanı kapattık buraya geldik. Onların kanını yerde bırakmamak için bekliyoruz. Bu hainleri buradan çıkaracağız. Ya yakalayacağız, ya öldüreceğiz ya öleceğiz. Bütün desteklerimizi vereceğiz. Allah’ın izniyle bunları buradan çıkaracağız. Karadeniz halkının ne olduğunu bunlar bilmiyor. Karadenizli çoluk çocuğundan, gencinden yaşlısına kadar elinde silahı, olmazsa nacağı (küçük balta) ile müdahale eder” dediler.
(İHA)