İzmir merkezli üç ilde düzenlenen operasyonda, kargo ve pizza gönderdiği kişilere kurye aracılığıyla teslimat fişinin altına düzenek kurup senet imzalatıp 40 kişiyi 15 milyon lira dolandırdığı ileri sürülerek gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne farklı zamanlarda başvuran 15 kişi, evlerine gelen kargo, pizza ve çiçek gibi malzemeleri teslim alırken teslimat fişi yerine senet imzalatıldığı şikayetinde bulundu. 15 mağdur, kurye aracılığıyla gelen pizza, çiçek, kargo alırken teslimat dışı yerine fark etmeden imzaladıkları senetlerden dolayı icra takibine uğradıklarını belirtirken bazı senetlerin tefecilerin eline geçtiğini, tefeciler tarafından tehdit edildiklerini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç şebekesini araştırmaya başladı.

TESLİMAT FİŞ ALTINA DÜZENEK
Soruşturmayı derinleştiren polis; şüphelilerin, aralarında avukat ve iş adamlarının da bulunduğu bazı kişilerin mal varlığı hakkında daha önceden bilgi topladıkları belirlendi. Adreslere gönderilen kargo, çiçek, pizza gibi ürünlerde kurye personeli gibi giden şahısların, teslimat sırasında önceden hazırlanan düzenek sayesinde üst üste yapıştırılmış iki kağıttan üstteki kağıdın imza bölümü kesilerek oluşturulan pencereden alttaki boş kağıda imza attırıldığını tespit edildi. Belgelerin daha sonra senet ya da yazılı belge haline getirilerek kullanıldığı ve bu yolla yüklü miktarlarda para temin edildiği belirlendi.

ÖZEL GÜNLER HEDEF ALINMIŞ
Çek ve senet gibi değerli evraklara izinsiz ıslak imza alan zanlıların hedeflerindeki kişilere ulaşmak için Sevgililer Günü, Dünya Kadınlar Günü gibi özel günleri seçtikleri iddia edildi. Bu şekilde amaçlarına ulaşan şüphelilerin, kargo ve çiçek beklemeyen kişilerin dikkatini çekmediği ileri sürüldü. Polis, 29 kişi hakkında soruşturma başlattı. Geçen salı günü, İzmir merkezli Diyarbakır ve Denizli’de yapılan eş zamanlı baskınlarda 2’si kadın 9 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 zanlı "suç işlemek amacıyla çete kurmak, örgütlü olarak dolandırıcılık yapmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla, bugün sabah adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin emniyette verdikleri ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri, alacaklı oldukları kişilerden tahsilat yaptıklarını söyledikleri öğrenildi.
Öte yandan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
(İHA)