Muğla’nın Bodrum ilçesinde 6 şubatta sosyal medyada paylaştığı veda yazısının ardından kaybolan müzisyen, ormanlık arazide ağaca asılı halde bulundu.
6 şubatta önce twitter hesabından “Baktığı her yeri ilk defa görüyormuş gibi oluyor insan. Son olarak gelinen nokta bu oluyormuş beyinde. Gitmeden önce…” ve daha sonra Facebook hesabından, “Bir takım kalıplara sığamadığımdan bana ayrılan sürenin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Söylenecek pek fazla bir şey yok. Herkes her şeyin farkında. Hoşçakalın” yazısını paylaştıktan sonra kendisinden haber alınamayan Nurdoğan Barış Cerk, Konacık’ta yaşayan ve ot toplamaya çıkan çiftçi Mehmet Başaran tarafından toplarken ağaçta asılı olarak bulundu. İhbarı alan Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ulaşılması zor bir yerde kendini ağaca asmış şahsı görünce olayın yaklaşık 30-45 gün önce olduğunu düşünerek savcıya haber verdi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Cerk’in cesedi arazi şartlarının nedeniyle yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucunda ağaçtan indirildi.

ÇOCUĞUNUN FOTOĞRAFINDAN TEŞHİS EDİLDİ
Barış Cerk’in kimliğinin teşhisi yanında bulunan sigara paketinde bulunan çocuk fotoğrafı sayesinde yapıldı. Fotoğraf üzerinden araştırma yapan ekipler şahsın 6 şubatta veda yazısı yazarak ortadan kaybolan Nurdoğan Barış Cerk’e ait olduğunu tespit etti. Olay yerine çağrılan Nurdoğan Barış Cerk’in eşi Arzu Cerk olay yerine gelen 112 ekiplerinin kendisine sakinleştirici vermesinden sonra kocasını teşhis etti. Bir arkadaşı ile olay yerine gelen Barış Cerk’in ayrı yaşadığı eşi Arzu Cerk’i, polisler ve Muğla 911 Arama ve Kurtarma ekipleri sakinleştirdi. Barış Cerk’in sigara paketinde bulunan fotoğrafında kızlarına ait olduğunu söyleyen genç kadın gözyaşlarını tutamadı.
Olay yerinde yapılan teşhisin ardından Nurdoğan Barış Cerk’in cenazesi Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
(İHA)