Şanlıurfa’da düğün konvoyunda 6 aracın karıştığı trafik kazasında aralarında gelin ve damadın da bulunduğu 4 kişi yaralandı. Alkollü bir sürücü ise kaza nedeniyle yolu kapatan polis aracına çarparak devirdi. O kazada ise alkollü sürücü yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da evlenmek üzere olan Leyla ile Mehmet Karadaş ve Mine ile İbrahim Karadaş’ın düğün konvoyunda 6 aracın karıştığı zincirleme bir trafik kazası yaşandı. İpekyolu üzerinden Mardin istikametine giden düğün konvoyu, gece saatlerinde Uçaksavar kavşağı alt geçidinde zincirleme kaza yaptı. Altı aracın karıştığı kazada 4 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ POLİS ARACINI DEVİRDİ
Kaza sonrası alt geçitten geçen yol polis araçlarıyla çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Kazaya karışan araçların kaldırılarak yol temizliğinin yapıldığı sırada alkollü olduğu öğrenilen 34 HU 9752 plakalı otomobilin sürücüsü Şeyit Ali Ş., kaza nedeniyle araçlarıyla yolu kapatıp seyir halindeki araçları başka tarafa yönlendiren polislerin aracına çarptı. Polis aracının yan yattığı kazada otomobil sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Polis aracında herhangi bir kimsenin olmaması ise olası bir facianın ucuz atlatılmasına neden oldu. Zincirleme kazanın yaşandığı yerde duran polis ekipleri, arkadaşlarının kaza yaptığını görünce hızla o bölgeye gitti. Ekipler, arkadaşlarının yaralanmadığını görünce rahat bir nefes aldı. Polis aracına çarpan otomobilin sürücüsü alkol kontrolünden geçirildi. Sürücünün 39 promil alkollü olduğu öğrenildi. Kaza yapan otomobil çekici yardımıyla çekilirken yan yatan polis aracı ise olay yerine giden diğer polisler tarafından düzeltilerek çekiciye yüklendi.
Kazalarla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)