İstanbul Şişli’de ayağını ve kolunu bezle sararak kendine engelli süsü veren hırsız, topallayarak geldiği akaryakıt istasyonunda lastiğine hava basan sürücünün otomobilindeki cep telefonunu çaldı. Hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Şişli Piyalepaşa Bulvarı üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Çarşamba günü istasyona gelen bir sürücü aracının lastiğine hava basmak için alandaki hava-su bölümüne geldi. Otomobilden inen sürücü lastiğine hava bastıktan sonra aracından uzaklaştı. O esnada kolu ve ayağını sararak engelli süsü veren bir hırsız, topallayarak aracın yanına geldi. Kimse olmamasını fırsat bilen hırsız, aracın içerisindeki cep telefonunu çaldı. Hiçbir şey olmamış gibi davranan hırsız ardından istasyondan uzaklaştı. Aracında telefonunun olmadığını fark eden sürücü durumu istasyon yetkililerine bildirdi. Güvenlik kamera görüntülerinin inceleyen yetkililer, telefonunun çalındığını fark etti. Bunun üzerine durum polis ekiplerine bildirildi.

TEKRAR GELDİĞİ İSTASYONDA KISKIVRAK YAKALANDI

Eşkali belirlenen zanlı, aramalar devam ettiği esnada dün öğle saatlerinde tekrardan istasyona gelerek bölümdeki araçları gözlemeye başladı. Hırsızı fark eden istasyon yetkilisi, durumu o esnada istasyonda bulunan Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği’ne bağlı ekibe bildirdi. Kaçmaya çalışan zanlı polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

BEZLER ÇIKARILINCA FOYASI ORTAYA ÇIKTI

Hırsızın kolundaki ve ayağındaki bezleri çıkartan polis, onun engelli süsü verdiğini belirledi. Tüm bu yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, ayağını sararak engelli süsü veren hırsız topallayarak araçlarına yanına geliyor. O esnada sürücü aracının lastiğine hava basıyor. Sürücünün bir süre sonra ayrılmasını fırsat bilen hırsız, araçtan cep telefonunu çalıyor. Ardından hırsız topallayarak istasyondan uzaklaşıyor.

Polis aracına bindirilen zanlı, ifadesi alınmak üzere Feriköy Polis Merkezi’ne götürüldü.

(Doğan Can Cesur/İHA)