Adana’da çöp kutusu yanına bırakılan valiz bomba olabileceği şüphesiyle ihbar edilince, olay yerine gelen polise meraklı vatandaşlar zor anlar yaşattı.
Polisin güvenlik şeridi çekmesine rağmen kimi vatandaş güvenlik şeridini aşıp gitti, kimi valiz yanında SMS attı, kimi "Bana bir şey olmaz" diyerek oturduğu yerden kalkmak istemeyince polis zor anlar yaşadı.
Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi’nde meydana geldi. Vatandaşlar Sanatçılar Parkı içerisinde bulunan çöp kutusunun yanında şüpheli bir valiz olduğunu gördü. Bunun üzerine 155’i arayan vatandaşlar parkta şüpheli bir valiz olduğunu, bomba olabileceği ihbarında bulundu. İhbar üzerine haber merkezi, önce polis merkezi ekiplerini olay yerine gönderdi.

SİVİL POLİS KAPI KAPI DOLAŞIP VALİZİN SAHİBİNİ ARADI
Olay yerine hemen sivil ve resim polis ekipleri geldi. Valizi gören ekipler unutulmuş olabileceğinden şüphelenerek önce parktaki vatandaşlara, daha sonra da çevredeki iş yerlerini gezerek, "Valiz sizin mi, ya da valizi koyanı gördünüz mü" diye sordu. Ancak kimse ne valizi sahiplendi ne de göreni, koyanı görmediği için polis bomba imha ekibine haber verdi. Bu arada Nusret Fişek Bulvarı’nın her iki tarafı da güvenlik şeridi ile kapatılarak araçların girmesi önlendi. Ancak kaldırımdan geçen yaya ve bisikletli vatandaşların valizin önünden geçilmesine bir türlü engel olunamadı.

KADIN GÜVENLİK ŞERİDİNİ GEÇTİ ’EVİME GİDİYORUM’ DEDİ
Güvenlik şeridine rağmen bir kadın güvenlik şeridinin altından geçerek valizin yanından geçmek istedi. Bu arada kadını gören polis, "Hanımefendi şüpheli çanta var" diye uyararak kadının yolun karşısına geçmesini sağladı. Kadın güvenlik şeridini gördüğünü ancak şüpheli valiz olduğunu bilmediğini belirterek, "Benim evim orada buradan geçmek zorundayım bu nedenle güvenlik şeridinin altından geçtim" dedi.
Bir süre sonra da bir öğrenci yine güvenlik şeridinin altından geçip valizin yanından yürümeye devam etti. Genç, polis tarafından şüpheli çanta olduğu yönünde uyarıldı ancak genç valize baka baka yoluna devam etti.

"HER YERİMİZ BOMBA OLMUŞ"
Şüpheli çantanın yanından geçerken polis tarafından uyarılıp yolu değiştirilen bir kadın ise "Yine ne var her yer kapalı" diye polise tepki gösterdi. Kadın daha sonra şüpheli çanta olduğunu öğrenince "Bir şey olmaz zaten her yerimiz bomba" diye tepki verdi. Bir genç ise kameraları görünce film çekildiğini zannedip şüpheli valiz olduğunu öğrenince "bu işi Bombacı Mülayim çözer" dedi.
Bir genç de parkın içerisinden şüpheli valizin yanına kadar geldi. Valize 1 metre kala kaldırımda duran genç burada cep telefonu ile SMS atmaya başladı. Bu arada polis genci uyardı ancak genç polisleri duymayarak SMS atmaya devam etti. Bir süre sonra polisin "Şüpheli valiz var görmüyor musun, güvenlik şeridi çekilmiş" uyarısını duymasıyla olay yerinden valize bakarak uzaklaştı. Valiz fünye ile patlatılana kadar çok sayıda vatandaş polise zor anlar yaşattı.

"VALİZ PATLASIN BANA BİR ŞEY OLMAZ"
Parkta kalan Yılmaz isimli bir kişi ise valiz fünye ile patlatılacağı sırada parktan uzaklaştırılmak istendi. Ancak Yılmaz polisin tüm uyarına rağmen "Ben hastayım yürüyemiyorum buradan gidemem, patlasın bana bir şey olmaz" diyerek yerinden ayrılmadı. Polis yaklaşık 15 dakika vatandaşı ikna etmek için uğraştı. Bu sırada valizin fünye ile patlatılması da gecikti. Bir süre sonra vatandaş 3 polisin gelmesiyle ikna edilip parktan uzaklaştırıldı. Daha sonra bomba imha uzmanları valize fünye yerleştirdi, "kontrollü patlama" diye anons yaptı ancak bu arada bir vatandaş valize doğru gelince patlama vatandaş uzaklaşıncaya kadar ertelendi. Bir süre sonra fünye ile valiz patlatıldığında içinin boş olduğu çöpe atıldığı anlaşıldı. Bu arada meraklı vatandaşlar da yoldan ve evlerinden bu anları görüntüledi.
(İHA)