İzmir’in Çiğli ilçesinde ışık ihlali yapan bir otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan bir kişiye çarptı. Yaya ağır yaralanırken, vatandaşlar sık sık kaza olduğunu iddia ederek yolu kapattı.
Edinilen bilgiye göre, kaza Çiğli ilçesi Anadolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen Metin Ç. (49) idaresindeki 35 VS 110 plakalı otomobil, karşıdan karşıya geçmekte olan Mehmet Kılıç’a (44) çarptı. Çarpma neticesinde Kılıç, ağır yaralı olarak Çiğli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

VATANDAŞLAR YOLU KAPATTI, ORTALIK KARIŞTI
Kaza sonrasında ortalık bir anda karıştı. Daha önce aynı noktada çok sayıda kazanın meydana geldiğini ifade eden vatandaşlar, yoğun araç geçişinin olduğu yolu trafiğe kapattı. Kızgın vatandaşlar, hiç bir otomobilin geçişine izin vermedi. Kaza ve yaşanan olaylar nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Bu arada yaşanan gergin anlar nedeniyle bölgeye çevik kuvvet ekipleri de sevk edildi.

DAKİKALARCA YOL AÇILMADI, TRAFİK KİLİTLENDİ
Bölgeye gelen polisler, kızgın vatandaşlardan yolu açmalarını istedi. Vatandaşlar, sürekli kazaların yaşandığı yola önlem alınması gerektiğini belirterek, dakikalarca yolda bekledi. Uzun süren uğraşlar sonucu vatandaşlar yoldan çekildi ve kara yolu araç trafiğine açıldı. Bu arada, hastaneye kaldırılan sürücünün durumun kritik olduğu kaydedildi.
(İHA)