Denizli’de 16 yaşındaki kızı kaçırılan baba, elindeki tüfekle dama çıkarak kızının gelmesini istedi. Yaklaşık 5 saat süren ikna çabasının ardından baba, polis tarafından aşağı indirildi.
Olay, Karşıyaka Mahallesi 2432 Sokak’ta meydana geldi. Kızı Yağmur Ç.’nin (16), Onur C. tarafından kaçırıldığını belirten Alim Ç. ile kızı kaçıranların ailesi arasında sabah saatlerinde taşlı sopalı kavga çıktı. Yaşanan kavgada 4 kişi yaralanırken, yaralılar Denizli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Olayların ardından baba Alim Ç, elindeki tüfekle dama çıktı. Kızının geri getirilmesini yoksa tüfekle intihar edeceğini belirten Alim Ç. için olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Özel harekat polislerinin de silahlarıyla birlikte operasyona hazır bir şekilde beklediği olayda Alim Ç.’nin eşi ve yakınları büyük korku yaşadı.
Polislerin ikna etmek için kızı Yağmur Ç.’yi aramasına rağmen çıktığı yerden inmeyen ve elindeki tüfeği zaman zaman başına dayayan baba Alim Ç’yi ikna için kızını kaçıran Onur C’nin akrabaları da geldi. Kızı geri getirilmeden inmeyeceğini belirten Alim Ç. için özel harekat polisleri uzun süre bekledi. Yaklaşık 5 saat süren bekleyişin ardından ikna edilen Alim Ç. aşağı inerek polislere teslim oldu.
Alim Ç. daha sonra polis tarafından gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(İHA)