Bursa’da 67 yaşındaki inşaat ustası, 10 yıldır görmediği kızına benzettiği bir kadına onlarca kişinin gözü önünde kurşun yağdırdı. Mermileri biten öfkeli adam, kadına bıçakla da saldırdı.
Alınan bilgiye göre, Haydar E. 10 yıl önce evlendirmediği için kızını araştırmaya başladı. Komşuları, "Kızını Küçük Sanayi’de gördük. Kötü yola düşmüş olabilir" deyince Haydar E. metro istasyonu civarında günlerce beklemeye başladı. Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bir işyerinde sekreterlik yapan Remziye Y.’yi takip eden Haydar E. bu kişiyi birkaç gün önce tehdit etti. Remziye Y. ise kimliğini gösterip Haydar E.’yi babası olmadığına ikna etmeye çalıştı. Bayram arifesinde yaşanan bu tehdit olayı kapandı.
Ancak bugün yine metro istasyonunda bekleyen Haydar E., kızına benzettiği Remziye Y. ile tartıştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yakınlarına kadar genç kadını takip eden Haydar E., 5 el ateş etti. Göğsünden yaralanan Remziye Y. yere yığıldı. Öfkesini alamayan Haydar E. bıçakla da saldırmaya çalıştı. Bu esnada silah seslerine koşan trafik polisleri yaşlı adamı etkisiz hale getirdi.
Göğsünden kurşunla ağır yaralanan Remziye Y. Uludağ Üniversitesi Tıp FAkültesi Hastanesi’ne kaldırılırken, Haydar E. ise Cinayet Masası’na götürüldü. Vurduğu kişinin kızı olduğunu iddia eden Haydar E. soy isimler tutmadığı için kendisini ispat edemedi.
Öte yandan Remziye Y.’nin gerçek babası, eşi ve yakınları da acı haberi alınca Uludağ Üniversitesi’ne gittiler.
Olay esnasında Küçüksaniye’de bir simitçi de kurşunların hedefi olmaktan son anda kurtuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(İHA)