Elazığ’da bir apartmanın duvarı kenarına atılan koltukta başlayan yangın tüm binayı sardı. 4 kişinin dumandan etkilendiği yangında, tüplerin patlaması sonucu itfaiye erleri ölümden döndü.
Edinilen bilgiye göre olay, Kültür Mahallesi Şehit Çavuş Hakkı Demir Sokak’ta meydana geldi. 4 katlı bir binanın duvar kenarında bulunan atıl durumdaki koltukta başlayan yangın, duvardaki strafora sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangın, çatıya ulaşarak tüm binayı sardı. Yangını fark eden çevredekiler durumu itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı 5 ekip yangına müdahale etmeye başladı. Bu sıra çatı kısmında bulunan tüplerin art arda patlaması ile itfaiye erleri ölüm tehlikesi atlattı. Polis ekipleri çevrede güvenlik tedbiri alırken, dumandan etkilenen 4 kişi ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yangın diğer binalara sıçramadan itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürüldü.
Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Halil Başgün, “Gelen telefonlarda patlamanın olduğunu ve patlamayla birlikte alevlerin her yeri sardığını söyledi. Biz 4, 5 ekiple olay yerine geldik. Şuanda yangın kontrolümüzde. Biz olay yerine geldiğimiz zaman müdahale ederken de 3 tane daha tüp patladı. Şuan soğutma ve söndürme çalışmalarımız devam etmekte. Müdahale ederken tüplerin patlamasından dolayı itfaiyeci arkadaşlarımız da tehlike atlattılar ama herhangi bir olay olmadan yangını kontrol altına aldık” dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)