Adana’da 17 gün önce kullandığı kamyonetiyle üniversiteli Ece Çelik’in üzerinden geçerek ağır yaraladığı iddia edilen İbrahim D. yeniden gözaltına alınarak, “Kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

İddiaya göre, daha önce iki televizyon kanalında yarışmaya katılan ve en son katıldığı yemek programında birinci olan Çukurova Üniversitesi İç Dekorasyon Bölümü öğrencisi Ece Çelik (23) ve Hüseyin A. Adana’da 31 Temmuz günü Hakan Ç. ile Mehmet Ö. tarafından yaralı olarak özel bir hastaneye götürüldü. Durumu ağır olan Ece Çelik, buradan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi.

Komada olan genç kız, beyin ameliyatı oldu. Aradan 17 gün geçmesine rağmen halen komadan çıkamadı. Bu arada yaralı Hüseyin A. tedavi olduktan sonra taburcu oldu. Polis bu olayla ilgili tahkikat başlattı. Yapılan tahkikatta Ece Çelik’in sevgilisi Hakan Ç. ve iki arkadaşı Çelik’in kendilerinden yardım istediğini, İbrahim D.’nin kamyonetiyle Çelik’in üzerinden geçtiğini ileri sürdü. Bunun üzerine olay yerinden giden İbrahim D.aranmaya başlandı. Olaydan 5 gün sonra İbrahim D. avukatıyla birlikte polise gelerek ifade verdi. İbrahim D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İbrahim D., Ece Çelik’i aracıyla ezdiğine yönelik haberlerin yayılması üzerine bugün basına verdiği röportajında “Ben Ece’nin sevgilisi değil yakın arkadaşıyım. Benden yardım istedi yardım ettim. Aracımla çarpmadım, nasıl komaya girdiğini bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

İbrahim D., Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından “Kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

(İHA)