Konya’da taciz iddiasıyla Suriye uyruklu 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayın ardından yürüyüş yapan bir grup, Suriyelilerin kaldığı ev ve iş yerlerine saldırdı. Polisin müdahale ettiği olaylar, Suriyelilerin kaldıkları yerden tahliye edilmesiyle daha fazla büyümeden önlendi.

İddiaya göre, önceki gece Fatih Mahallesi’nde Seçilmiş Sokak’ta taciz meselesi yüzünden çıkan tartışma sonrasında Mehmet E., kız kardeşini taciz ettikleri iddia edilen Suriyeli Mustafa El Muhammed (35) ile Hüseyin El Muhammed’i av tüfeğiyle vurdu. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Mustafa El Muhammed hayatını kaybederken, yaralanan Hüseyin El Muhammed ise Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. Olayın ardından gözaltına alınan şüphelilerden Mehmet E., Hasan Ö. ve Davut G. sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

GECE BOYU GERGİNLİK YAŞANDI

Karapınar ilçesinde taciz olayının cinayetle sonuçlanmasının ardından sosyal medya üzerinden örgütlenen onlarca kişi saat 21.00 sıralarında Anıt Meydanı’nda bir araya geldi. Suriyelileri istemediklerini dile getiren kalabalık grup yürüyüş yaptı. Polisin uyarısıyla dağılan grup, Çetni Mahallesi’nde Suriyelilerin kaldığı yıkılma tehlikesiyle boşaltılan sağlık ocağına gitti. Bunun üzerine polis binanın etrafında güvenlik önlemi alarak, kalabalığın dağılmasını istedi. Kalabalığın dağılmaması üzerine TOMA ve polisler tarafından olaylara müdahale edildi. Yaşanan gelişmeler nedeniyle Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca olay yerine gelerek kalabalığı dağılmaları konusunda ikna etmeye çalıştı. Kaymakam Karaca’nın Suriyelilerin ilçe dışına çıkartılacağı sözünü vermesi üzerine kalabalık ikna olarak dağıldı. Grubun dağılmasının ardından sağlık ocağındaki Suriyeliler tahliye edildi. İlçenin farklı noktalarında da bazı vatandaşların Suriyelilerin evlerini taşladıkları ve polisin müdahalesiyle olayların büyümesinin önüne geçildiği öğrenildi.

(İHA)