Beyoğlu’nda kurulan kurban pazarına gelen hırsızlar, 8 bin liralık boğayı çaldı. Kurbanlığı çalınan satıcılar, yeni bir hırsızlık olayına karşı dirgenle gece nöbeti tutmaya başladı.
Alınan bilgiye göre, Ağrılı Adem ve Mustafa Keskin kardeşler, Eskişehir’den getirdikleri kurbanlıkları Beyoğlu’nda kurulan çadırda satmaya başladı. İki kardeş önceki gece yaşanan hırsızlık olayıyla birlikte büyük bir şok yaşadı. İddiaya göre, gece 03.00 sıralarında kurban satıcısı kılığında çadıra gelen hırsızlar, iki kardeşin çadırındaki ait 900 kiloluk boğayı çaldı. 8 bin lira değerindeki kurbanlıkları çalınan Keskin kardeşler, yeni bir hırsızlık olayına karşı dirgenle gece nöbeti tutmaya başladı.
Geçtiğimiz yıl da benzer şekilde hırsızlık olayıyla karşılaştıklarını anlatan Adem Keskin, “Dün gece bir hayvanımız çalındı. Sokakları aradık bulamadık. Polis karakoluna gittik. Hayvan bağlıydı. Kapıdan girip, zincirini açıp götürüyorlar. Geçen sene de 2-3 tane çalındı. Geçen sene hırsızı biz yakaladık. Hiçbir şey duymadık. Buralardan biridir. İzlerini takip ettik, hayvanın izleri sokağa kadar çıkmıştı. Akşam da 2-3 kişi buralarda gezmiş. Kurbancı kılığına girip geliyorlar. Çizmeyi giyiyor, bir de mont giyiyor, kurbancı kılığında çadırlarda geziyor” dedi.
Yaklaşık 900 kilo ağırlığında olan boğanın değerinin 8 bin lira civarında olduğunu söyleyen Keskin, bir hafta önce de kurban pazarına gelen dolandırıcıların sahte parayla kuzu aldıklarını ifade etti.
Kurban pazarında dirgenle bekleyen Yaşar Öner de, “Bu sene çok canımızı çaldılar. Gece 03.00 sıralarında ben yatmaya gittim. Arkadaş geldi dedi danayı çalmışlar. Bundan sonra dirgenle nöbet tutacağız” diye konuştu.
Benzer bir hırsızlık olayı yaşamamak için gece nöbeti tutam Mustafa Keskin ise sabaha kadar elinde dirgenle bekliyor. Olayın yaşandığı gece rahatsızlandığı için çadırı yanlarındaki çocuklara emanet ettiğini anlatan Mustafa Keskin, “Ben rahatsızdım, çocuklara bıraktım. Onlar da uyuyakalmış. Gece 03.00 sıralarında biri gelmiş kurbanı çalmış. Biz çoluk çocuğumuzu bırakıp buraya geldik. Elimdeki dirgenle bekliyorum. Tek silahımız bu” dedi.
(İHA)