Diyarbakır’da kapatılan Kürtçe okulun ikinci kez mührünün sökülmesinin ardından polis ile okul önündeki grup arasında gerginlik çıktı. Çıkan olaylarda 2 gazeteci yaralandı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Valilik tarafından kapatılan okulun mührü bir gün sonra sökülerek açıldı. Kürtçe eğitim vereceği belirtilen Ferzad Kemanger İlkokulu’na dün akşam saatlerinde ikinci kez takılan mühür bugün akşam saatlerinde tekrar sökülmesiyle gerginlik yaşandı. Mührün sökülmesiyle birlikte okul önüne çok sayıda polis ekibi sevk edilirken olay yerine gelen polis ile burada toplanan grup arasında arbede yaşandı. Çıkan arbede sırasında 2 gazeteci yaralanırken çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Yaralanan iki gazeteci ise olay yerinde bulunan araçlarla Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken gazetecilerinin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

OKULUN İÇERİSİNDE PATLAYICI
Gerginlik sonrası okul içerisinde arama yapan polisler, çok sayıda el yapımı bomba ve bunların hazırlanmasında kullanılan malzeme ile çok sayıda havi fişek ele geçirdi. Polis ekipleri olayların ardından okul önünde yoğun güvenlik önlemi alırken gergin bekleyiş sürüyor.
(İHA)