Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde küçükbaş hayvan sürüsüne saldıran kurtlar, kurbanlık 68 koçu telef etti.
İlçeye 26 kilometre uzaklıkta bulunan Karşıyaka köyünde yaşayan 50 yaşındaki Ayhan Gümüş’ün bayramda kurbanlık olarak satmak için aldığı 80 koçtan oluşan sürüsüne, kırsalda aç kalan kurtlar saldırdı. Ayhan Gümüş, bayramda kurbanlık olarak satmak için aldığı 80 koçu, merada otlattıktan sonra havanın kararması üzerine hayvanlarını getirip evinin bahçesine bıraktı. Gece geç saatlerde hayvanların içerisine giren aç kurtlar, 68 koçu boğarak telef etti.
Ayhan Gümüş, kurtların avluda bulunan hayvan sürüsünün içerisine girdiğini ifade ederek, “Gece geç saatlerde kurbanlık için aldığım koç sürüsünden gelen sesler üzerine dışarı çıktığımda, hayvanların kurtların saldırısına uğradığını gördüm. Benim dışarı çıkmamla birlikte kurtlar kaçtı ancak birçok hayvanın yerde telef olduğunu görünce şoka girdim. Çünkü kurbanlık için aldığım hayvanların büyük çoğunluğu telef olmuştu. İki yıllık emeğimle satın aldığım bu hayvanları kurbanlık olarak satacaktım, fakat kurtların saldırısı sonrasında iki yıllık emeğim boşa gitti. Bu olayın ardından çok üzüldüm. Zararım çok büyük, şimdi ne yapacağımı bilemiyorum” dedi.
Koçları kurbanlık amacıyla alıp satmayı düşündüğünü, ancak yaşanan bu olay karşısında büyük maddi zarara uğradığını söyleyen Gümüş, zararının karşılanması için yetkililerden yardım talebinde bulundu.
(İHA)