Zeytinburnu’nda arkadaşlarını hastaneye götüren ekip otosu kaza yaptı. Kazada 3 polis yaralanırken, polislerden Murat Boyraz şehit oldu. Kazayı duyan çok sayıda polis hastaneye akın etti.

Kaza Zeytinburnu, Adnan Menderes Bulvarı( Vatan Caddesi) üzerinde saat 01.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre kaza yapan Yunus Ekipleri’ne bağlı polis arkadaşlarını hastaneye götürmek için yola çıkan 34 A 73159 plakalı polis aracı, seyir haldeyken kontrolden çıktı. Kontrolünü kaybeden polis otomobili önce trafik levhasına daha sonra köprü ayağına çarptı.

Çarpmanın etkisiyle araç içerisindeki Murat Boyraz diğer ismi öğrenilemeyen 2 polis meslektaşları tarafından Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ekibi ve itfaiye ekibi sevk edildi. Hastaneye kaldırılan polis aracını kullanan Murat Boyraz’ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Yaralı olan diğer iki polis memuru tedavi altına alındı.

Kazayı gören Suriye uyruklu bir vatandaşa polislere yardıma koşarken karşı yönden gelen bir otomobil çarptı. Yaralı vatandaş hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Kazayı duyan çok sayıda polis hastaneye akın ederek, hastane önünde şehit olan arkadaşları için gözyaşı döktü. Olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri kaza yerinde incelemelerde bulundu. Kazanın olduğu yere polis şerit çekerek trafiği kontrollü olarak sağladı. Cadde üzerinde sürücülerin dikkatsizliği nedeniyle başka bir kaza daha meydana geldi. Maddi hasarlı kazada herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

Polis, bir memurunun şehit olduğu 2 memurun da yaralandığı kazayla ilgili inceleme başlatıldı. Şehit Murat Boyraz’ın 5 yıllık polis memuru olduğu öğrenildi.

(İHA)