İstanbul’dan 15 gün önce motosikletle Güneydoğu turuna çıktıktan sonra geçen pazartesi gününden beri kendilerinden haber alınamayan Engin Öksüz ile Abdullah Türk, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde metruk bir evde başları taşla ezilip, silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu.
Edinilen bilgiye göre, uluslararası petrol şirketinde çalışan Engin Öksüz (33) ile emekli öğretmen Abdullah Türk motosikletle Gürneydoğu turuna çıktı. Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesindeki tekne turundan sonra kendilerinden 21 Temmuz pazartesi gününden beri haberi alınamayan Öksüz ve Türk’ün yakınları, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Yapılan araştırmada, iki arkadaşın motosikletleri, Çeken Mahallesi’nde anahtarları üzerinde terk edilmiş, kamp çadırları ve kıyafetleri dağılmış olarak bulundu.
Ekipler bir ihbar üzerine gece geç saatlerde Çeken Mahallesi’nde kullanılmayan metruk bir evde başları taşla ezilip silahla vurularak öldürülmüş 2 erkek cesedi buldu. Yapılan incelemede, cesetlerin 4 gün önce yakınlarının kayıp başvurusunda bulunduğu Güneydoğu turuna çıkan Öksüz ve Türk’e ait olduğunu belirledi. Her ikisi de evli ve 1’er çocuk babası olan Engin Öksüz ve Abdullah Türk’ün cesetleri, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na getirildi.
Motosiklet ile tura çıkan Türk ve Öksüz’ü başlarını taşla ezerek öldüren kişilerin bulunması için çalışma başlatıldı.

"ŞÜPHELENDİĞİMİZ KİMSE YOK"
Adana Adli Tıp Kurumu’na gelen Öksüz ve Türk’ün TR Enduro Motosiklet Grubu’ndan arkadaşı Mehmet Bora, 15 gün önce İstanbul’dan yola çıkan arkadaşlarının, Ege, Akdeniz, Güneydoğu ve Karadeniz turunu tamamladıktan sonra İstanbul’a geri dönmeyi planladıklarını söyledi. Arkadaşlarının yola çıktıktan sonra 3-5 gün içerisinde Mersin’de kendisinin yanına geldiğini belirten Bora, bir gün yanında kaldıktan sonra Gaziantep’e geçtiklerini oradan da Şanlıurfa’ya gittiklerini anlattı.
Engin Öksüz’ün Şanlıurfa’ya girdikten sonra sabah 9 sularında eşiyle telefonla görüştüğünü söyleyen Bora, "Zaten nerede olduklarını sürekli haber veren bir insan. İnternetten de zaman zaman güzel manzara olan yerlerden paylaşım yapıyorlardı. En son saat 2-2,5 buçuk sularında öğleden sonra Halfeti’ye giriş yaptıklarını Facebook’ta check in yaptılar. Birkaç saat sonra eşi tarafından aranıyor ve telefon çalıyor cevap vermiyordu. Motosiklet üzerinde olabilir diye birkaç saat sonra tekrar denediler ve telefonu kapandı. Telefon kapandıktan sonra 24 saat bir süre geçti, telefon açılmayınca bu defa jandarma ve polislere kayıp başvurusunda bulunduk. Bütün motosiklet camiasındaki herkes aradı, ulaşmaya çalıştı ama herhangi bir haber ve ize rastlanmadı. En son check-in yaptığı yer Urfa Halfeti kısmı olduğu için jandarma ve polis teşkilatı orada kapsamlı bir aramaya girdiler ve ertesi günde de zaten silahla vurulmuş ve teşhis edilmemesi için taşla yüzleri ezilmiş bir şekilde bir evde bulmuşlar. Orada kamp kurup çadırda kalıyorlardı. Zaten motosikletçiler doğayla iç içe geziler yaptıkları için sürekli çadır kurarlar, orada kalırlar. Şuan herhangi bir şüpheli şahıs yok. Biz de beklemedeyiz. Jandarma ve polis arama içerisinde. Biz de neticeyi bekliyoruz" dedi.
Şüphelendikleri herhangi birisinin olmadığını söyleyen Bora, "Şuan şüpheli göstereceğimiz kimse yok. Engin abinin düşmanı ya da musibeti olacak kimse de yok. Engin abi ve Abdullah abi bizim İstanbul’da motosiklet camiasında sevilen, sayılan nadir insanlardan biri. Herkesle iç içe olan bir insan, çok aktif olan bir üyemiz. O yüzden kesinlikle hiçbir şekilde bunun düşman ya da alacak verecek meselesi olduğuna inanmıyorum ben. Kafamızda şuan hiçbir tahmin yok ama bu vahşice yapılan cinayetin sebebini er ya da geç bulacağız" diye konuştu.
(İHA)