Yeni kurulan Narkotim Polis ekipleri İstanbul’da 39 ilçede 11 günde yaptığı çalışmalarda 55 olaya müdahale etti. Ekipler tarafından gözaltına alınan 203 şüpheliden 45’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yüklü miktarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiği çalışmalar, polis kamerası tarafından da kaydedildi.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Narkotim ekipleri, 11 günde İstanbul’un 39 ilçesinde çalışmalarını sürdürdü. Narkotim Polis ekiplerinin, 11 günlük sürede İstanbul genelinde 55 narkotik olayına müdahale ettiği, uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan 203 kişiyi gözaltına aldığı ve bunlardan 45’inin tutuklandığı açıklandı.
İstanbul genelindeki operasyonlarda 6 kilo 352 gram esrar, 677 gram bonzai, 199 gram kokain, 1 kilo 902 gram eroin, 441 gram Hint keneviri, 4 bin 185 uyuşturucu hap, ruhsatsız 11 tabanca ve 2 av tüfeği, 108 mermi, 2 kuru sıkı tabanca, 1 hassas terazi, 1 el telsizi ve 1 bıçak ele geçirilirken, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 44 bin 555 lira, 7 bin 10 avro ve 340 dolara da el kondu.
Özellikle okul çevrelerinde çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenilen Narkotim Polis ekiplerinin Esenlerde iki ayrı lisede çalışma yaptığı öğrenildi. Çalışma yapılan ilk lisede, okul önünde uyuşturucu satışı yapıldığı ihbarı geldiği üzerin Narkotim Polisi harekete geçerek çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda öğrencilere uyuşturucu sattığı belirlenen 24 yaşındaki S.K. isimli şahıs gözaltına alındı. Uyuşturucudan sabıka kaydı kabarık olan S.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildiği belirtildi.
Esenlerde bir başka lisede ise bir öğrencinin üzerinde bulunan uyuşturucu maddenin izini süren ekipler, okul çevresindeki parkta uyuşturucu satan 7 kişi gözaltına alındı. Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Çalışmalarını derinleştiren Narkotim Polis ekipleri Fatih’te 22 Kasım 2014 tarihinde uyuşturucudan sabıkası ve araması olduğu belirlenen N.B.’yi gözaltına aldı. Uyuşturucudan gözaltına alınan N.B.’nin Abdurrahman Yeşildağ’ı öldürdüğü ortaya çıktı. Cinayeti itiraf eden N.B., Narkotik Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından Asayiş polisine teslim edildi.
25 Ksım 2014 tarihinde hakkında kesinleşmiş 29 yıl 4 ay hapis cezası bulunan Serken Özgörür Narkotim Polsini görmesi üzerine polisten kaçmaya başladı. Beyoğlu’nda Dolapdereye doğru kaçmaya başlayan Özgörür, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. UYAP üzerinde uygulama yapan polis ekipleri Özgörür hakkında kesinleşmiş 29 yıl 4 ay hapis cezası bulunduğunu tespit ederek şahsı Asayiş Şube Müdürlüğü’ne teslim etti.
Öte yandan, 9 Kasım 2014 tarihinde emniyete gelen bir ihbar üzerine Beyoğlu’nda Sururi Mahallesinde eskiden bir diyaliz merkezi olarak kullanılan metruk bir binaya sırt çantasıyla içeri girip çıkan şahısların olduğu ihbarı üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Metruk binaya giren polis ekipleri intihar etmiş bir kişi ile karşılaştı. İlk önce cinayetten şüphelenen polis ekipleri Afgan uyruklu olduğu belirlenen 2 kişiyi gözaltına aldı. Daha sonra kalacak bir yerleri olmadığı için bu metruk binaya girdiği öğrenilen Afgan uyruklu şahısların, ölen şahısla bir ilgilerinin olmadığı tespit edilmesi üzerine şahıslar Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
(İHA)