Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Kırkgeçit Mahallesi’nde 29 Ekim’de kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan halen bulunamazken, arama çalışmaları ise aralıksız sürüyor.
Van Valisi Aydın Nezih Doğan, 4 yaşındaki Nehir Aslan’ın Gürpınar ilçesi Kırkgeçit Mahallesi’nde 29 Ekim günü saat 13.00’te kaybolmasıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Vali Doğan, Nehir Aslan’ın kaybolma ihbarı kendilerine intikal eder etmez jandarma, köy korucuları, köylüler, AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri tarafından arama başlatıldığını söyledi. Yapılan aramalardan henüz sonuç alınamadığını dile getiren Doğan, “Aramalar için insansız hava aracı görevlendirildi. Helikopter görevlendirildi. Onlar da ertesi gün, gün boyunca aramalara katıldı. 200 personel arama yaptı. Aramalar devam etti, yine bir netice alınamadı. Bugün yine çalışmalara devam ediyoruz. Çalışmalarda 4 yaşındaki bir çocuğun gidebileceği maksimum mesafeye kadar her yer en az 3 kere arandı. Bir netice alınamadı” dedi.

ÖZEL EKİP KURULDU
Kaybolma olayının başka bir boyutu olup olmadığını öğrenmek için özel bir ekip kurduklarını dile getiren Doğan, “Ekip jandarma ve emniyet mensuplarından oluşuyor. Bu kaybolma hadisesinin başka sebebi olabilir mi diye. O konuda derinlemesine bir inceleme başlatmış oldular. Bu inceleme neticesinde farklı bir durum var ise, kendi iradesi dışında bir durumla karşı karşıyaysa onunla da ilgili çalışma yapılır ancak şu ana kadar somut ve üzerinde konuşulmaya değer bir durum olmadığını ifade etmek istiyorum. Arama çalışmaları devam edecek" ifadelerini kullandı.
Bir gazetecinin, "Çocuğun köy korucusu çocuğu olduğu yönünde bir bilgi var. Acaba bunun farklı bir boyutu var mı?" şeklindeki sorusuna Vali Doğan, “Çocuğun bir köy korucusunun çocuğu olduğu doğru ama buradan biz terör sonucu üreterek bakmıyoruz olaya. Olayı başka türlü değerlendiriyoruz” yanıtını verdi.
(İHA)