Galatasaray Meydanı’nda toplanan bir grup kadın, Isparta’da tecavüzcüsünün kafasını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım’a mahkeme tarafından müebbet hapis cezası verilmesini protesto etti.
Kendilerine “Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu” ismini veren yaklaşık 30 kadın Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelerek Isparta’da kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü şüphelinin başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım’a müebbet hapis cezası verilmesini protesto etti. Döviz taşıyan grup pankart açarak slogan attı.
Grup adına açıklama yapan Gülhan Davarcı, “Nevin Yıldırım’ı artık herkes tanıyor. Tecavüze uğrayan tehditle silah zoruyla bu ilişkiye mahkum edilen kadın. Yaşananlar büyün köy tarafından bilindiği halde topluca görmezden gelinen arka dönülen kadın. Bu nedenle Nevin Yıldırım, tecavüzcü Nurettin Gider’i öldürüldükten sonra başını bir çuvala koymuş ve meydandaki köy kahvesinde gün boyu hakkında dedikodu yapan adamların önüne atmıştı. Öldürülmeyen kadınların hayatlarının erkek yargı tarafından çalınmasına hayatta kalmayı başardığımız durumda bile en ağır bedelin bizlere ödetilmesine itiraz ediyoruz. Bir kez daha duyana duymayana ilan ediyoruz. Nevin gibi pek çok kadın hayatta kalmak için hayatına sahip çıkmak için erkek şiddetine direniyor ve direnmeye devam edecek” dedi.
Grup yaptıkları basın açıklaması sonrası sessizce dağıldı.
(İHA)