Bursa’da alacak verecek meselesi yüzünden kaçırılan iki arkadaştan biri hareket halindeki araçtan atlayıp kurtulurken, diğer kişi bir gün sonra ormanlık alanda darp edilmiş halde bulundu.
Olay, merkez Osmangazi ilçesi Çekirge Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, önceki gün caddede yürüyen K.K. (33) ve A.Y., daha önceden aralarında alacak verecek meselesi bulunan kişilerle Uludağ yolu üzerindeki bir kafede buluştu. Kalabalık grup, iki arkadaşı iddialara önce darp edip daha sonra kiralık olduğu belirlenen araca bindirip kaçırmak istedi.
Araç hareket ettikten bir süre sonra hareket halindeki aracın kapısını açarak aşağı atlayan K.K., Dikkaldırım Mahallesi’ndeki bir iş yerine sığınarak yardım istedi. Çevredeki esnafın toplanması üzerine kalabalık grup kaçtı. K.K.’nın ifadesi üzerine harekete geçen polis, plakası belirlenen araçları ve bu araçları kiralayan şahıslar ile birlikte olaya karıştıkları iddia edilen 10 kişiyi gözaltına aldı. S.T. (30), K.T. (35), Ü.Ç. (38), Ö.Y. (29), F.E. (22), E.Y. (25), G.Ç. (21), B.D. (17), E.Y. (24) ile F.M. (30) emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Öte yandan şahısların kaçırıp feci şekilde darp ettikleri A.Y. ise bir gün sonra Hürriyet Mahallesi Ziraat Parkı ağaçlık alanında bulundu. Hastaneye kaldırılan A.Y.’nin sağlık durumunun iyi olduğu ve olayla ilgili tahkikatın sürdüğü bilgisine ulaşıldı.
(İHA)