Adana’da, MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan bir başsavcı ile 2 eski savcının gözaltına alınan avukatının evinden Savcı Aziz Takçı’nın makamında kullandığı devletin bilgisayarı bulundu.
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yaptığı soruşturma kapsamında MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile tutuklu savcılar Özcan Şişman ve Aziz Takçı’nın avukatı Alp Değer Tanrıverdi’yi yakalamak için çalışma başlattı.
Adana polisi avukatın Ankara’da bir villada saklandığını belirleyerek Ankara polisi ile birlikte operasyon yaptı. Eve yapılan operasyonda avukat ile birlikte Takçı’nın kayınvalidesi ile Ahmet Karaca’nın eşi de bulundu. Zanlılar emniyete götürülürken evde arama yapıldı. Aramada, MİT TIR’ları soruşturmasına ilişkin devlet sırrı niteliğinde 13 çuval evrak ele geçirildi. Yapılan aramada tutuklu eski savcı Takçı’ya ait olduğu ve Adana’da savcılık yaparken makamında kullandığı devletin bilgisayarı da gizli bölmede bulunarak el konuldu. Bu bilgisayarın dışında 3 bilgisayara da el konuldu.
Adana ve Hatay’da MİT TIR’larının yasa dışı yollarla durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TIR’ların durdurulmasında görev alan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bağrıyanık ile savcılar Karaca, Takçı ve Şişman tutuklanmıştı. Savcılar, daha sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilmişti.
(İHA)