15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan askerlerden Sultançiftliği’nde görev yapan Bursalı er Enes Gül, serbest bırakıldı. Gül’ün polis tarafından sorgulanırken çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşılmıştı.
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan İstanbul Sultançiftliği’nde görev yapan Bursalı er Enes Gül’ün sorgulanırken ki görüntüleri sosyal medyada paylaşılmıştı. İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, "Şüphelinin terhisine 1-2 gün kalması, kışlasına dönemeyecek olması, tutuklama tedbirinin ağır olacağı" gerekçesiyle Enes Gül, hakkındaki tutuklama talebini reddetti. Mahkeme Enes Gül için adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bırakılmasına karar verdi.
Polis tarafından sorgulanan Gül, "Mehmet üsteğmen geldi, ’herkes üstünü giysin tatbikat var’ dedi. Garajlar bölgesine gidip silahları aldık. Binbaşı Enver Muratoğlu geldi. Bizi durdurdu. ’kışla içinde 2 tur atacağız’ dedi. Bir tur attıktan sonra nizamiyeden dışarıya çıktık. Mahmutbey tarafında trafik tıkandı. Tanka vurmaya başladılar. Araç komutanı bize, ’siz içeriye girin’ dedi. Daha sonra bölük komutanımızı içeriye çektiler. Bize de dışarıya çıkın dediler. ’mühimmatlarımız var’ dedik. Sonrasında polis geldi, silahları ve mühimmatları ben teslim ettim" demişti.
(İHA)