Okmeydanı Cemevi’nde bir yakınının cenazesi için beklerken polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt’la ilgili yürütülen soruşturmada iddianame tamamlandı. Polis memuru hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Okmeydanı’nda çıkan olaylarda cemevinde bir cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt başına isabet eden mermi ile hayatını kaybetmişti. Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi’nin raporuna göre Kurt’u öldüren merminin atıldığı tabancanın TEM Şubesi’nde görevli Sezgin K.’ya ait olduğu tespit edilmişti.
Terör ve örgütlü suçlar savcısı Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede, polis memuru Sezgin K.’nin 21 Ağustos’ta savcılıkta verdiği, “Ateş ettiğim esnada civarda sivil kimse görmediğim gibi beni uyaran, bana seslenen kimse de olmadı” ifadelerine de yer verildi.
Savcılık olayda kasıt olmadığı tespitine vararak Sezgin K. hakkında ‘taksirle öldürme’ suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istedi. Hazırlanan iddianame onay için başsavcılığa gönderildi. Başsavcılık iddianameyi onaylarsa iddianame Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek.
Olaydan 5 ay sonra hazırlanan iddianamede tek şüpheli olarak Kurt’un vurulduğu silahı kullanan polis memuru Sezgin K. yer aldı.
(İHA)