Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından paralel yapıya yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan polisler sağlık kontrolünden geçirildi.
Soruşturma kapsamında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Yurt Atayün ile eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı’da sağlık kontrolünden geçirildi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan polisler, sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Elleri kelepçeli olarak hastaneye getirilen polisler sağlık kontrolünden geçirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.
Yurt Atagün sağlık kontrolünden çıkarken: “Sistematik olarak psikolojik işkence yapılmaktadır” dedi.

BU ŞEREF MADALYALARINI GÖRÜN
Gözaltına alındıktan sonra ikinci kez sağlık kontrolüne getirilen eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sağlık kontrolüne getirildi. Sağlık kontrolü çıkışında konuşan Yılmazer: “diyeceğim zamanla diyeceğim. Ama bunları görün. Bu şeref madalyalarını görün. Bugünün şeref madalyalarıdır bunlar. Bunlarda bugünün polisliğidir kardeşim. Reza’lara yapılmamış polisliğe maruz kalıyoruz. Türkiye görecek tarihe geçecek bu şerefe madalyaları” dedi.
Kendisini ekip otosunu bindirmeye çalışan polis memuruna tepki gösteren Yılmazer: “Ne güzel polisin tebrik ederim. Şov yapın kardeşim. Şov yapıyorsunuz ya. Poz verseniz ya. Sizden güzel poz istiyorlar” şeklinde konuştu.

16 ŞAHIS DAHA SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan operasyonda 16 şahıs daha sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilenler arasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse ve Eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy’da yer aldı.
Sağlık kontrolüne getirilenlerden bir şahıs basın mensuplarına: " basın mensuplarının "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna, "Vatan haini değiliz, haram yemedik. yolsuzluk yapmadık. Bize bu zulmü reva görenler, bu zulmü yapanlar elbette hesap verecekler ya bu dünyada ya da öbür dünyada. Zulmü yapanlara söylüyorum, korksunlar titresinler" diye cevap verdi. sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar, araçlarla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
(İHA)