Adana’da, okuldan 31 bilgisayar kasası, 48 monitör, 42 klavye, 4 projeksiyon cihazı ile 1 ses amfisi çalan zanlılardan biri yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı İkibinevleri Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kışlası’nda vatan hainlerinin kurşunlarının hedef olması sonucu şehit düşen Adanalı Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine’nin adının verildiği ortaokula pencereden giren hırsızlar girişte bulunan televizyon ile birlikte müdür yardımcısının kasasındaki 2 bin 500 ve müdürün çekmesindeki bin lirayı alıp kaçtı. Sabah okula gelen görevliler hırsızlık olayını polise bildirdi. Hırsızlar güvenlik kameralarının kablolarını kestiği için polisler herhangi bir ipucu bulamadı.

Polis hırsızlık olayını gün yüzüne çıkartmak için tekrar güvenlik kameralarını hizmete soktu. Hırsızlar Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine’nin şehit düştüğü 15 Temmuz gecesi tekrar harekete geçti. Anma etkinliklerini fırsat bilen hırsızlar okula bir daha girdi. Güvenlik kameralarının tamir edilmediğini düşünen hırsızlar 31 bilgisayar kasası, 48 monitör, 42 klavye, 4 projeksiyon cihazı ile birlikte 1 ses amfisini çalarak kayıplara karıştı.

Hırsızlık masası ekipleri yaptıkları çalışma sonucunda piyasa değeri 150 bin lira olan eşyaları 5 bin lira karşılığında satın alan 3 kişiyi gözaltına aldı. Emniyete götürülen şahıslar malzemeleri Özcan A. ve Nurettin I.’dan aldığını itiraf ettiler. Hırsızlık suçundan çok sayıda kayıtları bulunan hırsızlık şüphelilerinden Özcan A., yapılan operasyon sonucu yakalandı. Şehidin adının verildiği okuldan çalınan malzemeler okul müdürüne teslim edilirken, kayıp olan diğer hırsız aranıyor.

Hırsızlık anı ise güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

(Fatih Keçe-Serkan Çetinkaya /iHA)