Antalya’da 1 kişinin hafif şekilde yaralandığı patlamayla ilgili İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, “Olay basit bir patlama olayıdır. El yapımı patlayıcı gibi görülüyor, araştırmalara devam ediyoruz. Allah’a şükür önemli bir durum yok, hayat normal devam ediyor” dedi.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Meydanı yakınlarında akşam saat 22.00’de bir patlama meydana geldi. Demokrasi nöbeti için meydanda toplanan kalabalığa çok yakın bir noktada yol kenarında meydana gelen patlamada 1 kişi kafasından hafif şekilde yaralandı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edilirken, yol tamamen trafiğe kapatılarak çevre güvenliği alındı. Demokrasi nöbeti için alanda bulunan Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da olay yerine gelerek incelemelerde bulunup, ekiplerden detaylı bilgi aldı. Patlamanın ardından inceleme yapan polis ekipleri, görgü tanığı bir kişinin ifadesinden yararlandı. Görgü tanığı, elinde iki çanta olan bir kişinin elindeki bir çantayı bıraktığı yerden kısa süre sonra patlama meydana geldiğini, diğer çantayla birlikte kalabalığın içine girdiğini anlattı. İfadeler üzerine polis ekipleri, eşkali belirlenen şahsı yakalamak için çevrede geniş çaplı inceleme başlattı.

“Basit bir patlama olayıdır”
Olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanları olay yerinde detaylı incelemelerini sürdürürken, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul gazetecilere açıklama yaptı. Olayı basit bir patlama olarak niteleyen Tonbul, “Yaklaşık 45 dakika önce burada bir patlama oldu. Patlama basit bir patlama olarak nitelendiriyoruz. Allah’a şükür çok önemli bir durum yok. Hafif yaralı bir kişi var. Herhangi bir ölüm yoktur. Basit bir düzenek şeklinde el yapımı gibi görülüyor. Araştırmalara devam ediyoruz. Hayat normal devam ediyor görüldüğü üzere. Hiçbir sorun yok” dedi.
Olayın görgü tanığı olan ve ismi öğrenilemeyen şahıs ise, "Şu an şoktayım" demekle yetinebildi.
Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, "Bu akşam 21.30 saatleri civarında Antalya Cumhuriyet Meydanı’na 150 metre mesafede bulunan bir bankın üzerinde bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda 2 kişi çok hafif şekilde yaralanmıştır. Patlamanın sebebiyle ilgili olay yeri inceleme ekibi araştırmalarına devam etmektedir" denildi.
(İHA)