"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli’nin öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması sonrası açıklama yapan aile, sanığın akıl sağlığı yerinde değilmiş gibi davrandığını ancak yalnızca kişilik bozukluğu olduğunu iddia etti.

"Melekler ile yaşamak" kitabının yazarı Beki İkala Erikli’nin ölümüne ilişkin tutuklu sanık Sinem Koç’un yargılandığı dava sonrası, maktul Erikli’nin eşi Erdal Erikli, ağabeyi Davit Çukran ve ailenin avukatı Dilek Helvacı adliye önündeki alanda basın açıklaması yaptı.

İlk olarak konuşan ağabey Davit Çukran, “Sinem Koç benim kardeşimi soğukkanlılıkla, bilerek, planlayarak öldürdü. Kendisine deli süsü vermeye çalışıyor, akli dengesizlik kisvesi altında yaptığı işin cezai ehliyetinden kurtulma çalışıyor. Bu kişinin kişilik bozukluğu olduğu, kardeşime taktığı ve onu planlayarak 4 aylık bir takip sonucu profesyonelce öldürdüğü tespit edildi. Bu konunun sonuna kadar açığa çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.

Maktulün eşi Erdal Erikli, eşinin ilk kitabını çıkardıktan sonra 100 Bin sattığını ve milyonlarca takipçisi olduğunu söyleyerek, “Böyle bir durumla hiç karşılaşmadık. Neden, nasıl yaptı bilmiyorum. Bir şekilde hak hukuk yerini bulsun istiyorum” diye konuştu.

Ailenin avukatı Dilek Helvacı ise, “Sanık savunmasını son derece düzgün bir şekilde, akıl süzgecinden geçirerek yaptı. Bu kişinin akli dengesinin yerinde olduğu belli. Ancak baştan beri takıntı-takipçi hastalığı olduğu ortada” ifadelerini kullandı.